Değerli Üyelerimiz ve Halkımız,
Eğitim Bakanı, sendikalarımızı başbakanın geri çekildiğini duyurduğu tüzükle ilgili 24 Mart 2025, Pazartesi günü saat 16:00’da görüşmeye çağırmıştı.
Görüşmeye gidildiğinde önceden bizlere bilgi verilmeden DP, UBP ve YDP’nin genel sekreterlerinin de görüşmeye çağrıldığını gördük. Sendikalarımız, Anayasa ve yasaların emrettiği şekilde laik, bilimsel, Atatürk İlkelerine bağlı eğitimle ilgili net tavrını ortaya koymuş, bu konunun pazarlığa açık olmadığını net bir şekilde ifade ederek toplantıdan ayrılmıştır.
Tüm okullarımıza, bu durum yaratılmadan önceki mevcut tüzük ve genelge doğrultusunda, okul idarelerimizin belirlediği kurallara uygun olarak, taviz verilmeden öğrencilerimizin sınavlara alınmasının sağlanması yönünde gerekenin yapılmasını önemle rica ederiz.
Öncelikle İrsen Küçük Ortaokulundaki, Bekirpaşa Lisesindeki üyelerimize ve tüm üyelerimize, nitelikli, bilimsel, laik eğitim ve toplum yapımız için verdiği mücadele, dayanışma ve kararlı duruş için bir kez daha teşekkür ederiz.