KTOEÖS Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel, Radyo Mayıs/Mayıs TV’de gündemi değerlendirdi

0
104

GÖKÇEBEL:  “KTMMOB  VE İMO DEPREM RİSK RAPORLARINI AÇIKLAMIYORLAR, EĞİTİM BAKANININ GÖTÜRDÜĞÜ BU POLİTİKANIN KAPANMASINI VE GÖRÜNMEMESİNİ SAĞLIYORLAR”

KTOEÖS Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel 12 Şubat 2024 Pazartesi günü Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Gazete Sohbetleri“ programında yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde gittikçe büyük bir yolsuzluk, hırsızlık, çeteleşme ve suç türlerinde ciddi anlamda büyüme ve uluslararası boyutlara bürünme kapasiteleri gelişmeye başladığını söyledi. Bu durumların bilinçli ve kasıtlı olarak dizayn edildiğine dikkat çeken Gökçebel, “burada uygulanan  işgal ve istila politikası mıdır” diye sordu.

KTOEÖS Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel, “bir alt yönetim düşünün, 1974 yılından itibaren uygulanan politikalara bakın yıllardır mücadele eden ve bu topraklarda kökleşmek için uğraşan Kıbrıs Türk toplumunun burada kökleşmesi kendi kültürünü, coğrafyasını, varlıklarını koruması üzerine kurgulanmıştır “dedi.

“MÜDÜR, MİLLETVEKİLİ, MÜSTEŞARLAR, NİTELİKLİ SUÇ DENİLEN POZİSYONLARI YARATIP,  ONLARIN ORTAĞI OLDUĞU POZİSYONDA ARTIK ÜLKEDE TUZ KOKMUŞTUR”

Gökçebel, Müsteşarın, Müdürün, Milletvekilinin büyük suç unsuları içerisinde yer aldığı nitelikli suç denilen pozisyonları yarattığı ve onların ortağı olduğu pozisyonda  artık ülkede tuz kokmuştur dedi. Kim denetleyecek kim hesabını soracak diye soran Gökçebel daha yukarı gelindiğinde Liseler ve girişlerinin amaçlarını yitirdiğini, ülkede okul yapımı söz konusu değilken ülkeye onlarca cami yapıldığını belirtti. Gökçebel, Cami yapılması konusunda kimsenin yapılmasın demediğini fakat bugün cami ihtiyaç mıdır diye sordu.

“BAZI OKULLARIN BETONU C4, C7 KALİTESİNDE, ÖLÜM TUZAKLARI VE  TABUTLARI OLARAK DURUYOR”

KTOEÖS Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel,  6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçtiğini canların kaybedildiğini fakat halen daha olası depreme karşı  ne yapabildiğimizi sorguladı. Bu konuda Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve İnşaat Mühendisleri Odasına’da  (İMO) kızgın olduğunu söyleyen Gökçebel “deprem risk raporlarını açıklamadıklarını, Eğitim Bakanının bir şekilde götürdüğü bu politikanın kapanmasını ve görünmemesini sağlıyorlar” dedi. Gökçebel, halkın paralarının toplandığı deprem vergilerinin okullarda kullanılması anlamında henüz daha ciddi anlamda faaliyetin de söz konusu olmadığını kaydetti. Gökçebel, yeni öğrendikleri bilgiye göre okulların C4, C7 kalitesinde betonu olduğu ve ölüm tuzakları ve  tabutları olarak durduğunu söyledi. Gökçebel,  ülkede bir deprem olsa bunun suçlusu kim olacak dedi.