Bazı okullarımız yeni eğitim dönemine ‘eksik’ giriyor. Okulların fiziki ve araç gereç sorunları devam ederken, Erenköy Lisesi, Sedat Simavi Endüstrisi, Lapta Yavuzlar Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesine ait fotoğraflar okullarımızın durumunun içler acısı olduğunu gözler önüne sermektedir.
Burası 20 Temmuz Fen Lisesi !
Ülkemizin güzide okullarından birisi olan 20 Temmuz Fen Lisesi’nde yer alan fiziki yapı sorunları da büyük boyutta. Okulun hemen girişinde yer alan salonun tavanı yıkılmak üzere, birinin başına düşse bunun hesabını Eğitim Bakanımız verebilecek mi, yoksa suçu okul idarecileri ve öğretmenlere mi yükleyecek?
Okulda yer alan 3 spor sahasının zemini çakılla karışık beton, hatta bir tanesinde kocaman bir çukur bulunuyor. Bu konuyla ilgili yıllardır talep yapılmasına rağmen hiçbir adım atılmamıştır.
Daha yakın geçmişte bu zeminlerden dolayı ciddi sakatlıklar yaşayan öğrenciler olmuştur!
Öğrencilerin beden eğitimi derslerini bu sahalarda yapmaları ne kadar insani bir durumdur?
Burası Lapta Yavuzlar Lisesi !
ELMALI: BAZI OKULLARDA, ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanımız Ozan Elmalı, yaptığı açıklamada, “Bazı okullarda çocuklarımızın can güvenliği yoktur” vurgusunu yaptı.
Burası Erenköy Lisesi !
Eğitimdeki sorunların çığ gibi üzerlerine yıkılmak üzere olduğunu kaydeden Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ise “Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim.” tavrında olduğunu belirtti.
Burası Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi !
Okullara hiçbir yatırım yapılmadığını, Çavuşoğlu’nun ise güvenli okul ortamları yaratması gerektiğini unuttuğunu belirten Elmalı, okullara bir kuruşluk bütçe bile ayrılmadığını sadece ‘boya’ gönderildiğini ifade etti.
Burası Cumhuriyet Lisesi !
“BAZI SINIFLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI 50’YE ULAŞTI”
Bazı sınıflardaki öğrenci sayısının 50’ye ulaştığını dile getiren Elmalı, “Yeni yapılan okullar bile açılırken, birçok hayati ihtiyacı karşılamadan; yol, su, elektrik, çevre duvarı olmadan açılmakla karşı karşıyadır.” dedi. Geçen eğitim döneminin başına işaret eden KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, eğitim dönemine sekretersiz, internetsiz ve telefonsuz başlayan okullar olduğunu hatırlattı.
Burası Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi !
Elmalı, “Osman Nejat Konuk Ortaokulu’ unda elektrik trafosu patlamış, okulu su basmış, çocuklar için tek bir spor alanı düşünülmemiş, tek bir ağaç dikilmeden okul açılmıştır. Birçok okulumuzda kütüphaneler ve salonlar kapatılıp sınıf yapılmaktadır.” vurgusunu yaptı.
Pandemi döneminde okulların klima bakımlarıyla bozulan hiçbir elektronik cihazın tamiratı yapılmadığının altını çizen KTOEÖS Başkanımız Ozan Elmalı, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Okullar, bozulan ve tamir edilmeyen akıllı tahtalarla, projeksiyonlarla, klimalarla, bilgisayarlarla, fotokopi makineleriyle doluyken tüm bu sorunların çözümü okul idarelerine (bütçe ayrılmadan) bırakılmış, okullar kaderine terk edilmiştir. Eğitim Bakanının hayal peşinde koşmaktan vazgeçip gerçek eğitim sorunlarının çözümü ile ilgili adım atması sorumluluğudur.”
Yardımcı Kaynak: Kıbrıs Postası