“Eğitim Bakanlığının Marifetleri” KTOEÖS -KTÖS Ortak Protesto Eylemi

0
563

26 Ağustos 2022 tarihinde Eğitim Bakanlığının Marifetlerini ortaya koymak için Eğitim Bakanlığı önünde KTOEÖS ve KTÖS olarak ortak protesto eylemimiz gerçekleşti.


Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Danışma Kurulu’nun “ek bütünleme sınavı yapılması ve ortaokullarda akademik sınıfların kaldırılması” konularının ele aldındığı toplantı esnasında iki öğretmen sendikası KTOEÖS ve KTÖS olarak, eğitimdeki sorunları protesto etmek ve Eğitim Bakanlığının Marifetlerini ortaya koymak için Bakanlık binası önünde ortak protesto eylemimiz gerçekleştirildi.

Sendikalarımız Bakanlık bınası önüne “torpil çadırı” çadırı kurarak, “Milli Eğitime Bakanlığı’nın okullarda birçok sorun olmasına rağmen, sadece boya yollamasını” protesto etmek amacıyla boya kutuları kullanıldı.

KTOEÖS Yönetim Kurulu üyemiz Kemal Değirmencioğlu, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalar olarak değiştirilmeye çalışılan bütünleme ve akademik sınıf sistemine “bilimsel açıklama” talep edildiğini belirtti.

Halihazırda öğrencilere eğitim öğretim yılında 5 sınavın yapıldığını ve yeni bir bütünleme sınavı eklenmesiyle sınıfı geçecek yeterlilikte olmayan öğrencilerin de geçirilmeye çalışıldığını belirten Değirmencioğlu, öğretmenler olarak bunun desteklenmediğini vurguladı.

Aynı zamanda ortaokullarda başarılı olan öğrencilerin ayrı bir “akademik sınıfa” aktarılmasıyla, bu öğrencilerin büyük fayda gördüklerini ifade eden Değirmencioğlu, bu sınıfların kaldırılmasını desteklemediklerini, gerekirse değiştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini, kaldırılacaksa da bir “bilimsel değerlendirme” ışığında açıklanması gerektiğini kaydetti.

KTOEÖS Eğitim Sekreterimiz Ali Yaman Işık ise getirilen boya kutularıyla ilgili açıklama yaparak, okulların kolon, demir, bilgisayar, klima, akılı tahta gibi birçok sorununun bulunduğunu,”adeta fiziki yönden çökmüş durumda olduğunu” söyleyerek, bunların talep edildiğinde ise bakanlıktan sadece boya gönderildiğini ifade etti.

Işık, okulların kendi kısıtlı bütçeleriyle ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, vatandaşların kendi imkanlarıyla yapmakta olduğu yeni okullarda bile Bakanlığın gerekli altyapı desteğini veremediğini kaydetti.

“Torpil çadırı”nı da ilkokullara alınan geçici öğretmenleri protesto etmek için kurulduğunu aktaran Işık, belli bir yıldan sonra otomatik olarak kadrolanan geçici öğretmenlerin sadece torpili olan kişilerden alındığına vurgu yaptı.

 

Yardımcı kaynaklar: TAK, Yenidüzen, Özgür Gazete