KTOEÖS Başkanımız Ozan Elmalı, pandemi koşullarının gölgesinde açılacak olan yeni eğitim ve öğretim yılının yine bir çok sorunlara gebe olduğunu vurguladı. Elmalı, eğitim sendikaları ve KTTB’nin aylardır “Okulların ilk açılıp son kapanan” kurumlar olmasına yönelik bilimsel çalışmalar yürütmesine karşın hükümette aynı duyarlılığı gördüklerini söyleyemeyeceğini ifade etti. Ozan Elmalı, “ Eğitim ve Sağlık bir ülkenin olmazsa olmazı, biz bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz, bu çalışmaların sonucu bir eğitim kılavuzu hazırlayıp bakanlığa da sunduk amacımız sağlıklı bir eğitim yılı geçirmek, eksikler maalesef hala siyasi mekanizma tarafından giderilmedi giderilip giderilemeyeceği de belli değil, eğitimimin ciddi bir kaynak ihtiyacı olmasına karşın saray yapımına para harcanması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.
KTOEÖS Başkanımız Ozan Elmalı, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programına 19 Ağustos 2021 tarihinde katılarak 13-14 Eylül’de başlayacağı duyurulan yeni eğitim yılına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Elmalı 1 buçuk yıldan beri devam eden pandemi nedeniyle elde edilen tecrübeler kapsamında yeni eğitim yılına yönelik bir Eğitim Kılavuzu hazırlayıp bakanlığa ilettiklerini ancak bunun ne kadar dikkate alınacağı konusunda endişeleri olduğunu vurguladı. “Eğitim Bilim Konseyi” adı altında bir oluşumu da bakanlığa ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kuruluna önerdiklerini anlatan Elmalı, ancak bugüne kadar bu konuda bir dönüşüm almadıklarını söyledi. Eğitimde, altyapıdan öğretmen, müdür ve müdür muavinini eksikliğinin yanında taşımacılığın nasıl gerçekleşeceği ve okullardaki hijyen sorununun hala giderilmediğine işaret eden Elmalı, “Önümüzde çok kısa bir süre var ve biz bu sorunların nasıl çözüleceğini hala bilmiyoruz” şeklinde konuştu.
Siyasi mekanizmadan söylemden öte ciddi eylem beklediklerini dile getiren Elmalı, mevcut devlet okullarının 180 sınıfında 30’un üzerinde eğitim alan öğrenci olduğunu belirtti. “Bu çocuklar kalabalık sınıflarda hangi koşullarda eğitim görecek, dönüşümlü eğitimden söz ediliyor bu eğitim ve fırsat eşitliğine aykırı bir durumdur” dedi. Pandemi nedeniyle eğitimin koşullarının da değiştiğini anımsatan Elmalı, “Kayıpların giderilmesi konusunda yeni bir müfredat çalışmasını gündeme getirdik ancak şu ana kadar bakanlığın bu konuda çok da bir şey yapacağını gözlemlemedik, belli ki özel koşullar yokmuşçasına eski müfredatla eğitim sürecek” şeklinde konuştu.
Eğitimin önemli bir ayağı olan öğrenci taşımacılığı konusunda da ciddi risk ve belirsizliklerin olduğuna dikkat çeken Ozan Elmalı, bulaşın yayılıp eğitime ara verilmemesi açısından bu konunun ciddiyetle üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Açıklamalarında Türkiye’de gerçekleşen yaz kampları ve oraya gönderilen çocukların yaşadıklarını da değerlendiren Elmalı ”Türkiye’de bulaş oranının bu denli yüksek seyrettiği bir ortamda çocuklarımızı bu bulaşın ortasına atmanın neye hizmet ettiğini çıkıp topluma açıklamaları gerekir” dedi.
Kaynak: Söz Kıbrıs