Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel, Radyo Mayıs / Mayıs TV’de program konuğu oldu: ““YASALAR SADECE HALKA İŞLEYECEK DURUMDA , ÜLKEDE ANAYASAL DÜZEN BİTTİ”

0
34

GÖKÇEBEL “SAVCILIK GÖRÜŞ VERMEK YERİNE YARGILAMA YOLUNU AÇMASI GEREKİR”

KTOEÖS Genel Sekreterimiz Tahir Gökçebel 15 Ekim 2024 tarihinde Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Mayıs Manşet” programında gündemi değerlendirdi. KTOEÖS Genel Sekreterimiz  Gökçebel, Meclis Başkanlığı krizine ilişkin yaptığı değerlendirmede, hukuktan söz edilemeyeceğini çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun içerisinde kurnazlık ve açık gözlülükle yasaların, Anayasanın etrafından dönerek uygulamayı yapıp sonrada bunu hukukun çözmesini bekleyerek absürt davranıldığını belirtti. Gökçebel, devam eden sürecin içine düşülen kokuşmuş durumu gözler önüne serdiğini ifade etti.  Anayasa ve yasalara hükümet edenlerin uymadığını belirten Gökçebel,  daha sonra ise tüm bu sorunları mahkemenin çözmesinin beklendiğini dile getirdi.

“YASALAR SADECE HALKA İŞLEYECEK DURUMDA , ÜLKEDE ANAYASAL DÜZEN BİTTİ”

Gökçebel, kokuşmuş düzen içerisinde eşit ve adalet sağlamayan bu hukuk düzeninin bile  çalışmadığının ortada olduğunu vurguladı.”Ülke’de kime göre hukuk çalışıyor” diye soran Gökçebel, zayıf ve güçsüzlere göre hukukun çalışmakta olduğuna dikkat çekti.  Gökçebel, ülkede üst düzey makamlarda olanlara hukuk sisteminin gerekeni yapamadığını söyledi. Gökçebel, ülkede toplumun gözü önünde Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin sahtecilik yaptığını anımsatarak buna tepki gösterdi. Gökçebel, devleti milyonlarca zarara uğratanlara, yasaları uygulamayanlara hesap sorulmadığı sürece ülkenin  anayasa devleti olamayacağını vurguladı. Gökçebel, ülkede savcılığın görüş vermek yerine yargılama yolunu açması gerektiğini ifade etti. KTOEÖS Genel Sekreterimiz Gökçebel, sahtecilik konusunun ortada olduğunu bu konuda gerekenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Gökçebel, yasaların sadece halka işleyecek durumda olacak sa  ülkede anayasal düzenin bittiğini söyledi.  Gökçebel, toplumun gözü önünde yaşanan bu durumun ülkeyi erken seçime götüreceğini bu durumun sürdülemez olduğunu söyledi.

“MUHALEFET BU SAATTEN SONRA MECLİS’E GİRMEMELİ, BU REZALETİN BİR PARÇASI OLMAMALI”

Biran önce erken seçim kararı alınması gerektiğini söyleyen Gökçebel, tüm onuru kalanların meclise dönmek yerine erken seçimi zorlanması gerektiğini, siyaseten bunun bir hesabı olması gerektiğini belirtti. Gökçebel, ana muhalefet partisi CTP’nin bu saatten sonra meclise girmemesi gerektiğini, bu rezaletin bir parçası olmaması restini ortaya koyması gerektiğini kaydetti.