Eğitim Sekreterimiz Adnan Zekai ve Örgütlenme Sekreterimiz Erkan Bulak Radyo Mayıs / Mayıs TV Program konuğu. Gündemimiz: Yeni Eğitim Yılı ve Bizi Bekleyen Sorunlar

0
131

KTOEÖS Eğitim Sekreterimiz Adnan Zekai ve Örgütlenme Sekreterimiz Erkan Bulak Radyo Mayıs / Mayıs TV Program konuğu. Gündemimiz: Yeni Eğitim Yılı ve Bizi Bekleyen Sorunlar


KTOEÖS EĞİTİM SEKRETERİMİZ ADNAN ZEKAİ: “OKULLARDA FİZİKİ , ALTYAPI , MÜFREDAT , ÖĞRETMEN EKSİKLİKLERİ SORUNLARI VAR”

KTOEÖS Eğitim Sekreterimiz Adnan Zekai, eğitimin her yıl belli sorun ve sıkıntılarla açılmakta olduğunu, bu yılda ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti. Zekai, eğitimdeki sorunların çözülmek yerine sonraki yıllara bırakıldığını ve giderek büyüdüğünü içinden çıkılmaz bir noktaya taşındığını söyledi.

“OKULLARDAKİ SORUNLAR GİDEREK BÜYÜDÜ, İÇİNDEN ÇIKILMAZ NOKTAYA TAŞINDI”

Zekai, okulların açılacak durumda olmadığını vurguladı. Okullarda her açıdan sorunlar olduğunu söyleyen Zekai, bu sorunlarda başı çeken fiziki, altyapı, müfredat, öğretmen eksiklikleri gibi sorunların bulunduğunu ifade etti. KTOEÖS Eğitim Sekreterimiz Adnan Zekai, 49 tane okul binasının 13 tanesinin fiziki bina olarak şuanda açılmaya uygun olmadığını açıkladı.  Zekai, Eylül ayına kadar 13 binanın açılıp eğitime başlaycak duruma  getirilmesinin mümkün olamayacağına dikkat çekti.

“OKUL BİNALARININ DEPREME DAYANIKLILIK NOKTASINDA GENEL DURUMU BİLİNMİYOR”

Zekai, okul binalarının genelinin durumunun net olarak ne olduğunun şuan için bilinmediğini söyledi.  Zekai, okulların depreme dayanılılık ve fiziki yapsıyla ilgili tüm  sonuçların yayınlanmadığını bu konuda ciddi endişeleri olduğunu belirtti.

 

KTOEÖS ÖRGÜTLENME SEKRETERİMİZ ERKAN BULAK: “DEVLET OKULLARINDAKİ KANTİNLERDE FAHİŞ FİYATLAR UYGUNLANIYOR”

KTOEÖS Örgütlenme Sekreterimiz Erkan Bulak  devlet okullarındaki kantinlerde fahiş fiyatların uygunlanmakta olduğunu açıkladı. Bulak, bu konuyu sendika olarak bakanlığa dile getirildiğini söyledi. Bulak, geçen yıl bir şişe sunun 10 TL’ye satıldığını söyledi. Çocukların harçlıklarının çoğu zaman yetersiz kaldığına dikkat çeken Bulak, buna bir çare üretilmemesine tepki gösterdi. Bulak, devletin çocuklara sahip çıkıp, düzenleme yaparak bu fiyatların aşağıya çekilmesi yönünde adım atması gerektiğini vurguladı.

“EĞİTİMDEKİ SORUNLAR ŞİMDİNİN SORUNU DEĞİL”

Bulak, eğitimdeki sorunların şimdinin sorunu olmadığını, binaların ömrünün yaklaşık 50 yıl olduğunu, okullardaki binalarının bir çoğunun 50 yılı tamamladığının görüldüğünü belirtti. Bulak, 6 Şubat depremi sonrası güneyde okullarda hızlıca iyileştirmeler yapıldığını, bizim okullarımızın yerinde saydığını söyledi. KTOEÖS Örgütlenme Sekreterimiz Erkan Bulak,  ülkede külliye yapımının hızlıca devam etmekte olduğunu, 6 Şubat depreminin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen okul binalarında ilerleme kaydedilemediğini vurguladı.