Başkanımız Selma Eylem, Yeni Bakış WEB TV’de Meltem Sakin ile Vizyon programı konuğu oldu. Gündemimiz: Kamusal Eğitim ve Yeni Eğitim Yılı Durum Analizi

0
179

KTOEÖS BAŞKANIMIZ EYLEM : “OKUL BİNALARI DEPREM OLMADAN DAHİ DURDUĞU YERDE DÖKÜLÜYOR”

KTOEÖS Başkanımız Selma Eylem, 7 Ağustos 2024 tarihinde Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Vizyon “ programında yaptığı açıklamada, her sene okullar açılırken sıkıntılar yaşandığını, sendikalarımızın bazı gerçekleri ortaya koymasına rağmen bu yıl okulların durumunun daha önceki dönemlere göre çok daha kötü durumda olduğunu açıkladı.

“OKULLAR AÇILACAK DURUMDA DEĞİL “

KTOEÖS Başkanımız Eylem, okulların açılacak durumda olmadığını belirtti. Eylem, Türkiye’de ardı ardına depremler yaşanmakta olduğunu, ülkemizin de deprem kuşağında olduğunu anımsattı. Eylem, okul binalarının deprem olmadan dahi durduğu yerde döküldüğünü ifade etti.  Yıllardır okullara bir yatırım yapılmadığını söyleyen Eylem, bunun dert bile edinilmediğini kaydetti.

“HALKTAN DEPREME İLİŞKİN VERGİ TOPLANDI ,TEK BİR OKUL GÜÇLENDİRİLİP, YIKILIP YENİDEN YAPILMADI”

Eylem, okul binalarının tavanı döküldüğü zaman ilgili bakanın “sıva döküldü” diyerek konuyu geçiştirdiğini anımsattı.  Eylem, halktan depreme ilişkin para toplandığını, bu paranın deprem amacıyla kullanılacağı ifade edilmesine rağmen yeni eğitim yılı açılmasına yakın tek bir okulun güçlendirilmiş veya yıkılıp yeniden yapılmış  şeklinde olmayacağını açıkladı.

“OKULLAR İNŞAAT HALİNDE , HER TARAFA KONTEYNIRLAR YERLEŞTİRİLDİ”

Eylem, okulların inşaat halinde olduğunu, her tarafa konteynırlar yerleştirildiğini, ülkeye sürekli bir nüfus akışı olduğunu buna kimsenin dur demediğini belirtti. Eylem, ülkede nüfus politikası olmadığını, hayatın pahalı olması ve  dövizin yükselmesi kaynaklı özel okullardan devlet okullarına geçiş olacağını söyledi.