Ortak Basın Açıklaması ve Pankartlı Eylem: “Statükonun Devamını Sağlamak Amacıyla Çözümsüzlüğe Oynanmasını Kabul Etmiyoruz!”

0
56

12 Temmuz 2024 saat 10:00’da TC Elçiliği önünde örgütlerimizin pankartlı eylemi gerçekleşti.

BES, ÇAĞ-SEN, DEV-İŞ, ELSEN, GÜÇSEN, HAKSEN,  KOOP-SEN,  KTAMS,  KTOEÖS, KTÖS, TIP-İŞ

ARİF HASAN TAHSİN VAKFI, BARAKA, BARIŞ DERNEĞİ,  BARIŞ VE DEMOKRASİ İNİSİYATİFİ, GİRNE DÜŞÜNCE DERNEĞİ, HAS-DER, YEŞİL BARIŞ HAREKETİ

BAĞIMSIZLIK YOLU, BKP, YKP


ORTAK BASIN AÇIKLAMASI METNİ:

Acılar, gözyaşları yaşanan çatışmalar ve savaş sonrası 50 yıldır ateşkes koşullarında bulunan adamızda yaratılan statüko devam etmemelidir. Uluslararası hukukun dışında olan adamızın kuzeyi alt yönetim haline getirilmiştir.

Rüşvet, yağma, talan, peşkeşle küçük bir kesim nemalandırılmakta ultra zengin haline getirilmekte, ülkeyi yönettiğini iddia edenler de bundan nemalanmaktadır.

Halk fakirleştirilmekte, ahlaki çöküntü ve resmen bataklığa dönüştürülmüş ada yarısında nüfus politikasıyla sorma gir hanına dönüştürülmekte bunun sonucunda yasadışı ve kriminal olaylar artmaktadır.

“Uluslararası hukukun dışında olan adamızın kuzeyi alt yönetim haline getirilmiştir”

Yaratılan bu bataklık nedeniyle gençlerimiz göç etmekte, biz Kıbrıslı Türklerin yok olmaya yüz tutmasına neden olmaktadır. Vatandaşlık politikasıyla irademizin elimizden alınması ve atanmış siyasiler aracılığıyla sürdürülen asimilasyon, entegrasyon politikaları sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki dönüşümle toplum mühendisliği çalışmaları son hızla devam etmektedir.

“Kıbrıslıtürkleri yok sayan bu düzene karşı mücadelemiz devam edecek”

Kıbrıslı Türklerin ekmeğinin küçültülmesi, sosyal ve kültürel yapısının dönüştürülmesi ve tüm kurumlarının ele geçirilip valilikle yönetilmesi hedefiyle, kurdurulan kukla hükümetler aracılığıyla Kıbrıslı Türklerin yok sayılması, varlığının, iradesinin ortadan kaldırılmasına karşı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler olarak mücadelemiz devam edecektir.

Kıbrıs sorunu ile ilgili uluslararası anlaşmaların yok sayılarak ‘iki devletli çözüm’, ‘eşit egemen devlet’ söylemleriyle statükonun devamını sağlamak amacıyla çözümsüzlüğe oynanmasını kabul etmiyoruz.

BM Genel Sekreterinin Özel Temsilcisi Sn. Holguin’in mektubunda da belirttiği gibi,  adamızda çözüm ve barışın sağlanması için görüşmelerin başlatılıp sonuçlandırılması için tüm taraflara bir kez daha çağrı yapıyoruz.

BES, ÇAĞ-SEN, DEV-İŞ, ELSEN, GÜÇSEN, HAKSEN,  KOOP-SEN,  KTAMS,  KTOEÖS, KTÖS, TIP-İŞ

ARİF HASAN TAHSİN VAKFI, BARAKA, BARIŞ DERNEĞİ,  BARIŞ VE DEMOKRASİ İNİSİYATİFİ, GİRNE DÜŞÜNCE DERNEĞİ, HAS-DER, YEŞİL BARIŞ HAREKETİ

 

BAĞIMSIZLIK YOLU, BKP, YKP