HIRSIZLIK BİTMELİDİR !

0
223

Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, kaçakçılık, vergi kaçırma ile kamu kaynakları peşkeş çekilirken, dar gelirli insanımız açlığa, sefalete sürüklenmektedir.

Bir yıl içinde temel tüketim maddeleri %100’ün üzerinde pahalılanmıştır. Döviz uçmuştur. Hükümet ise denetim yapacağım diye halkla dalga geçmektedir. Ete narh koydum, 550 TL’ye düşürdüm diye şov yapmaktadır.  Güneyden et alınmaya devam edilmektedir. Gerçekte yaşanan hırsızlık, yolsuzlukların ise üstü örtülmektedir.

UBP-DP-YDP hükümeti, insanımız can derdindeyken Titanik gemisindeki gibi müzisyenleri oynamaktadır. Hükümetin bozulmaması için çaba harcamakta, ancak esas yapması gerekenlerin hiç birini yapmamaktadır. Halk arasında zaten hükümetin mafyatik, çıkarlar çerçevesinde devam ettiğine şüphe kalmamıştır.

Hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir.

Sorun çözmek yerine kendisi sorun olmaya başlamıştır.

Diploma skandalından sonra HP’nin de çalındığı ortaya çıkmıştır.

Hükümet derhal çalışanlardan ne kadar çalındığını ortaya koymalıdır.

Çalışanlara kayıpları geriye dönük olarak ödenmelidir. Yaşanan sıkıntıları en çok hisseden asgari ücretliye, dar gelirliye, göç yasalıya bu dört aylık süredeki kayıpların ve eksik hesaplanan HP üzerine ek artış da verilerek et olmasa da ekmek alması sağlanmalıdır.

Açlığa mahkum edilenler; hırsızların, soyguncuların inisiyatifine bırakılmamalı, Anayasadaki sosyal devlet kavramı hatırlanmalıdır.  

 

Tahir GÖKÇEBEL

Genel Sekreter

Yönetim Kurulu (a.)