Provokatif Eylem ve Söylemler Kınanmalı, Faşizme, Irkçılığa, Yobazlığa Karşı Barış Mücadelesi Yükseltilmelidir

0
274

İnsanlık faşizmden, faşist diktatörlerden çok acılar çekmiştir. Hangi milliyet, etnik köken, ya da dinden olursa olsun faşizm şiddet, savaş,  kan, gözyaşı, acı paydasında birleşmiştir.

Ülkemizde de faşist eylemler ya da söylemler, müzakere sürecini provoke etmek için zaman zaman hortlamakta ya da hortlatılmaktadır. Tarihimiz, faşizmin, faşistlerin işbirlikleri ile doludur. İşbirlikçiler, düşman kardeşler olarak adamızı bölmeyi başarmışlardır.

2017 Crans Montana konferansından sonra dondurulmuş Kıbrıs sorunuyla ilgili bugünlerde gelişmelerin yaşanması, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi belirlenip adamızda birtakım görüşmeler yapması nedeniyle yine bu olaylar gündeme gelmeye ya da getirilmeye başlamıştır.

Düşünce ve ifadelerinden dolayı katledilenlerin faillerini, yayınladığı karikatür nedeniyle gazete taşlayanları, linç girişiminde bulunanları, çizdiği karikatür ya da yazdıkları nedeniyle sanatçı, yazar ve gazetecileri hedef gösterenleri kınadığımız gibi Trodos’ta yaşanan olayı ve bunu provokatif şekilde servis edenleri,  ayrıca tüm diğer ırkçı, ötekileştirici, ayrıştırıcı, kin, nefret içeren eylem ve söylemleri kınıyoruz.

Bu provokasyonlarla birlikte algı operasyonlarının sürdürülmesi, iki toplum arasındaki gerginliği tırmandırma, çözüm ve barıştan uzaklaşarak bölünmüşlüğü kalıcılaştırma, mevcut statükonun devamını sağlayarak bundan nemalanmayı sürdürme hedefi taşımaktadır.

Faşizmi, faşistleri, ırkçıları durdurmak, onun beslendiği dalları budamak için barışsever toplumsal güçler işbirliğini artırmalıdır. 

Irkçılığa, faşizme, nerede olursa olsun sıfır tolerans gösterilmelidir.

Tüm dünyada, bunlardan beslenip büyüyen faşizmin insanlığın başına açtığı büyük belalar unutulmamalıdır. Hem güneydeki,  hem de kuzeydeki faşistlerin provokasyonlarla toplumlarımızı bölmesine, ayrıştırmasına izin vermemeli, her iki tarafta da barış eğitimine çok daha fazla önem verilmeli, ülkemizin yeniden birleşmiş, özgür ve demokratik bir ülke olması için, kalıcı barışın sağlanması ve barış kültürü oluşturulması için, çocuklarımızın, geleceğimizin faşistler, ırkçılar ve yobazlardan kurtarılması için toplumsal mücadelenin artırılması gerekmektedir.

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)