Okul İdarecilerimiz ve Öğretmenlerimize Duyuru: “Pazartesi ve Salı günleri öğleden sonra ders yapılması programı hk.”

0
106

Değerli Okul İdarecilerimiz ve Öğretmenlerimiz,

Bakanlığın adına ‘tam gün’ dediği ve I. dönem uygulanan Pazartesi ve Salı günleri öğleden sonra ders yapılması programıyla ilgili sendikamız, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik anket çalışması yapmıştır. Anket sonuçlarında bu programın eğitimle, eğitimin niteliğiyle hiçbir ilgisinin olmadığı, tüm paydaşlar açısından sıkıntı ve sorunlar yaratıp eğitimi, okulları kaosa sürüklediği net bir şekilde ortaya konmuştur. Anket sonuçları için linke tıklayınız: KTOEÖS Anket Analiz Raporu

Deprem riskine karşı hala daha okullarımızda gerekli çalışmaları yapmayıp halktan toplanan vergiler yol yapımına aktarılırken, eğitime yeterli bütçe ayırıp altyapı, donanım, kadro eksiklikleri tamamlanmaz ama ikinci ilahiyat için girişimler başlatılırken, komisyonlardan izinsiz, habersiz kitap içerikleri değiştirilip, dinselleştirilip tarikat, vakıf, dernek, cemaat örgütlenmelerine çanak tutup bu çalışmaların artırılmasını sağlayacak 10 milyonluk ek bütçe çıkarırken, ben yaparım olur mantığıyla, tüm paydaşlara rağmen bu programın dayatılması kabul edilemezdir.

Eğitim amaçlı olmayan bu dayatmanın kabullenilmiş olması hatasına düşülmemesi gerektiği gerçeğini göz önünde bulunduran Yönetim Kurulumuz;

2. dönem ara sınavlarına kadar olan süre içerisinde bu programın uygulamaya devam edilmesine, bakanlığın ve hükümetin söz konusu sorunlarla ilgili herhangi bir adım atmaması durumunda 2. Dönem Ara Sınavları (25 Mart-1 Nisan) bitiminde tüm okullarımızda dayatılan bu programın yıl sonuna kadar uygulanmamasına karar vermiştir.

Dayatmalara karşı direnmeye, haklarımız, çalışma koşullarımız, bilime, üretime, ülkemiz ihtiyaçlarına uygun kendi eğitim sistemimiz ve laik, demokratik toplum yapımız için mücadelemiz devam edecektir.

Tüm idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin birlik ve dayanışma içerisinde eyleme destek vermesi, sendikal birlikteliğe ve örgütlülüğe sahip çıkması oldukça önemlidir. Birlikte ve örgütlü olunduğunda ancak güçlü olunabildiği hepimizin bildiği bir gerçektir.

 

Saygılarımızla,

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)