Okullarda Uygulanan Öğleden Sonra Uygulaması Anket Analiziyle ilgili Basın Toplantımız Gerçekleşti

0
688

16 Şubat 2024, Cuma günü saat 11:00’de sendikamızın merkez Lefkoşa binasında okullarımızda uygulanan yeni programı değerlendirmek için öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve okul yöneticilerine yönelik hazırladığımız anketin veri sonuçlarını açıkladığımız basın toplantımız gerçekleşti.

Anket analiz raporu için tıklayınız: KTOEÖS Anket Analiz Raporu


 

Mücadelede Kararlılığımız Devam Edecektir

Anket sonuçları, Bakanlığın adına tam gün dediği Pazartesi ve Salı günleri öğleden sonra ders yapılması uygulamasının tüm paydaşlar tarafından özellikle sağlık ve güvenlikle ilgili sorunlar, sıkıntılar yarattığını tespit etmiş ve bu dayatmanın eğitimle, eğitimin niteliğinin artırılmasıyla hiçbir ilgisi olmadığını net olarak ortaya koymuştur.

Okul binalarımızın çürük olduğu, durduğu yerde döküldüğü herhangi bir depremde hayati risk taşıdığı ortadayken hala daha bina performans analiz raporları açıklanmamış, hayati risk olduğu halde bu konuda hala daha doğru düzgün çalışmalar başlatılmamıştır. Halktan toplanan vergiler yol yapımına aktarılmış çocuklarımız, öğretmenlerimiz risk altındaki binalara ve konteynerlere mahkûm edilmektedir. Ancak ikinci ilahiyat yapımıyla ilgili adımlar atılmaktadır.

Komisyonlardan habersiz kitap içerikleri dinselleştirilmektedir. Eğitim, çocuklarımız tarikat, vakıf, dernek, cemaat örgütlenmelerine teslim edilmektedir. UBP-DP-YDP hükümeti ise bu çalışmaları destekleyici adım atmakta Din İşleri Dairesine 10 milyon TL’lik ek bütçe çıkarmaktadır.

Gelinen bu durumda, eğitimin niteliğinin artırılması hedefiyle, bilimsel, laik temelde kendi eğitim sistemimizin olması, Milli Eğitim Yasasındaki 22. madde kaldırılarak Türkiye’yle paralel götürülen eğitim sisteminden uzaklaşılıp dinselleştirme çalışmalarına son verilmesi, gerekli bütçe ayrılarak altyapı, donanımın sağlanıp özellikle deprem riskine karşı tüm okullarımızda eksikliklerin, eksik kadroların tamamlanması, müfredat içerikleriyle bilimsel, laik ve kendi ülkemizin ihtiyaçlarına, üretime dayalı bir sistemin oluşturulması ve bunun hükümet değil devlet politikası haline getirilmesi ile ancak tam gün eğitim söz konusu olabilir. Bakanlığın uyguladığı, adına tam gün dediği bu programın eğitimle, eğitimin niteliğiyle hiçbir ilgisi yoktur, bu tabloda mümkün değildir.

EYLEM KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEKTİR

Yönetim Kurulumuz, hükümetin ve bakanlığın söz konusu sorunlarla ilgili 2.Dönem ara sınavlarına kadar (25 Mart- 1 Nisan) hiçbir adım atmaması durumunda, adına tam gün dediği dayatma programın yılsonuna kadar tüm okullarımızda uygulanmaması kararı almıştır.

Eğitimin dönüşümü için sürdürülen dayatmalara karşı, dinselleştirme çalışmalarına, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin çürük binalarda, deprem riski altında bırakılmaya devam edilmesine karşı, bilimsel, laik eğitim için, kendi eğitim sistemimiz için mücadelemiz devam edecektir.

 

Selma Eylem

Başkan

            (Yönetim Kurulu a.)