Tam Gün Eğitimin Desteklenmesi Projesi Hk. Okul Yöneticileri ve Rehber Öğretmenlerimizin Dikkatine

0
111

Değerli Okul Yöneticilerimiz ve Rehber Öğretmenlerimiz,

Eğitim Bakanlığı, ‘Tam Gün Eğitimin Desteklenmesi Projesi Hk.’ konulu okullara göndermiş olduğu genelgeyle bir kısım öğrencinin yiyecek ve içeceklerinin karşılanması için okullara verilecek iki aylık belirlediği bir miktar para olduğunu duyurmuştur. Tüm öğrencilerimizin sağlıklı ve yeterli beslenmesinin dikkate alınması ve bakanlığın yarattığı ve adına ‘tam gün’ dediği bu koşullarda doğrudan bundan sorumlu olduğu gerçeği ortadayken sadece bir kısım öğrenciyle ilgili atılan bu adım fırsat eşitliğine aykırı bir durumdur. Ayrıca, öğrencilerimiz arasında yaratılacak bu ayrımcılık ‘ihtiyaçlı’ olduğu belirlenen öğrencilerimizi rencide edecek bir yaklaşım olacak ve psikolojik açıdan sıkıntılar yaratacaktır.

 

Tüm öğrencilerimizin eşit koşullarda eğitim hakkının sağlanması yanında tüm öğrencilerin eşit koşullarda yeterli ve sağlıklı beslenme hakkının Bakanlık tarafından sağlanmasının temel görevi olduğunu bir kez daha hatırlatırız.

 

Bakanlık, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliğinin de açıkladığı şekilde kantinlerin sağlıklı gıdalar açısından denetlenmesi ve TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN yeterli ve sağlıklı beslenmesi için üzerine düşen görevi yapmalıdır.

 

Çocuklarımızı ayrıştıracak, ‘ihtiyaçlı’ damgası vurularak hem pedagojik, hem psikolojik sıkıntılar yaratacak herhangi bir adım atmamanızı, bakanlık tarafından yapılacak maddi katkıdan tüm öğrencilerin eşit şekilde yararlanmasını sağlanmanızı önemle rica ederiz.

 

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)