2023 2024 Öğretim Yılı hk. Üyelerimize Çağrı

0
163

Değerli Öğretmenlerimiz ve Okul Yöneticilerimiz,

2023- 2024 öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını dileriz. Geçtiğimiz yıldan itibaren yapılan baskı ve dayatmayla öğretmeni ve sendikamızı hedef alan saldırılara karşı direndik, direnmeye devam edeceğiz. Bakanlığın ve hükümetin bizlere düşmanca saldırı ve baskıları artarak devam etmektedir. Böylesi bir dönemde hep birlikte, dayanışmayla mücadele etmemiz, direnmemiz, sadece özlük haklarımız açısından değil toplumsal açıdan, çocuklarımızın ülkemizdeki geleceği açısından da çok önemlidir.

Hiçbir hazırlık, altyapı, donanım ve organizasyon yapmadan, var olan sorunlara hiç çözüm üretmeden, gerekli bütçeyi sağlamadan, öğretmen, müdür, muavin, bölüm şefi, atölye şefi eksikliklerini tamamlamadan, sadece ders sayısını artırarak, öğrencilerimizi, aç, güvensiz, ulaşım sorunlarıyla baş başa, konteynerlere, prefabriklere mahkûm eden bu anlayış yaşanacak kaosu ve mağduriyeti umursamamakta, tüm uyarı ve önerilere kulak tıkamaktadır. İstişareden “Ben karar aldım siz uyacaksınız” mantığı ile hareket etmektedir. Bu nedenle tüm okullarımızda;

  1. Öğleden sonra (35 saat üzeri) hiçbir dersi yapmıyoruz, hiçbir sorumluluğu almıyoruz.
  2. Branş dışı ve öğleden sonra olan hiçbir hizmet içi eğitime katılmıyoruz.
  3. Zümrelerimizde ders dağılımlarını yeni programa (39 saat) göre yapmıyoruz.
  4. Okul ve bakanlık Whatsapp gruplarından çıkıyoruz, böylelikle bu uygulama aracılığıyla verilen yasa dışı görevleri kabul etmemiş oluyoruz.
  5. Ek mesai gerektirecek hiçbir görevi vermiyoruz ve almıyoruz.
  6. Yasa dışı, tek taraflı yazılmış genelgelere uymuyoruz.
  7. Yasa dışı hiçbir görevlendirmeyi (muavin, bölüm şefi, atölye şefi, zümre başkanlığı) kabul etmiyoruz.

Kaos yaşanacağı net bir şekilde görülen 2023-24 öğretim yılında nitelikli, çağdaş, laik eğitim için her zaman olduğu gibi hep birlikte mücadele edecek, dayatmalara, öğretmene, örgütüne karşı yapılan saldırılara,  boyun eğmeyecek, direnmeye devam edeceğiz.

 

Yaşanılacak KAOS ve RİSK’in tamamen Milli Eğitim Bakanlığında olacağı

uyarısını bir kez daha yineliyoruz.

 

Toplantı çağrısı:

  • 5 Eylül 2023, Salı günü okul müdür ve müdür muavinlerimizle saat 14:00’de,
  • 6 Eylül 2023, Çarşamba günü okul temsilcilerimizle saat 14:00’de sendika merkez binamızda toplantı yapılacaktır.  Yapılacak toplantılara katılımınız önemlidir.

Saygılarımla,

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)