Barışı Savunuyoruz, Yeniden Birleşme İçin Savaşıyoruz

0
265

12 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 20.00’de Lefkoşa ara bölgede bulunan Dayanışma Evi önünde Peace Generation United by Hope ve Birleşik Kıbrıs – İki Toplumlu Barış İnisiyatifi / Bi-communal Peace Initiative United Cyprus tarafından adamızın her iki toplumundan diğer kurum ve kuruluşların katılımıyla “60 yıllık toplumlararası şiddet ve savaş kurbanlarını anma” ortak sloganıyla iki toplumlu anı etkinliği gerçekleştirildi. 

Aradan geçen onca yıl boyunca kayıp kişilerin gömülü olduğu yerler hakkında bilgi edinmek için mücadele etmeye devam eden insanları onurlandırmak ve kendi acılarına rağmen mücadele edip bu sorunlar hakkında toplumu bilgilendiren, uzlaşma ve barışın gelişmesine katkıda bulunan Dr. Derviş Özer, Michalis Yangou, Mustafa Gürsel, Andreas Kostas Gounaris, Leyla Kıralp ve Kyriakos Andreou onurlandırıldı. 

Bunca yıl boyunca Kıbrıs’ın tüm toplumlarından haksız yere kaybedilenlerin anısına saygıyla, 60 yıl sonra, geçmişteki şiddetin ve ortak acının gerçeklerini ve aynı zamanda da yeniden birleşmiş ve barış içerisinde olan ortak bir vatan inşa etmek için mücadele etmenin gerekliliği vurgulanarak, bu amaç doğrultusunda, bir yarışma duyurusu ve bir anıt seçimi sürecini organize edecek olan Nilgün Güney ve Fotos Dimitriou’nun rehberliğinde her iki toplumdan başarılı sanatçılardan oluşan bir Çalışma Grubunun oluşturulacağı duyurusu yapıldı. 

Yaralarımızı sarmak için mücadele edenleri saygıyla anıyoruz,

“Barışı Savunuyoruz, Yeniden Birleşme İçin Savaşıyoruz.”

Toprağımızı yeniden birleştirmek ve barışı hakim kılmak için ortak mücadelemizi sürdürme taahhüdümüzle her iki taraftaki masum kurbanların anısını onurlandırıyor ve bir arada duruyoruz.