2022 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlerimizin dikkatine

0
967

Emeklilik başvurusu yaptığınız yılın sonrasındaki yıl Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi Emeklilik İşlemleri Birimi Paye Bölümü’ne (Lefkoşa) maaşınızdan kesilen gelir vergisi iade talebi yapmanız gerekmektedir. Yapılan vergi kesintisi 1 yıllık olduğundan emeklilik sonrası yapılan kesinti fazladan yapılmış olup kesinti iadesi kazanılmış hakkınızdır. Bu durumda, 2022 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlerimizin;

  • 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında vergi kesinti iadesi için yukarıda belirttiğimiz daireye başvuru yapmaları gerekmektedir. İade talepleri belirtilen süre zarfında yapılmazsa, bu haktan faydalanılamayacaktır.

 

  • Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi Emeklilik İşlemleri Birimi Paye Bölümü’ne başvuru yaparken , kimlik kartlarının arkalı önlü fotokopisi ile iadenin yatırılacağı banka hesabına ait iban/uban numaralarının bulunduğu ıslak imzalı banka belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.

 

  • Emeklilik sonrası, sosyal sigorta yatırımları yapılan herhangi bir işte çalışmaları bu haktan yararlanamamalarına neden olacaktır.

 

Bilginize sunulur.

 

Saygılarımla,

 

 

Mehmet GÜNEYLİ

 

Mali Sekreter

 

Yönetim Kurulu (a.)