Irkçılık Karşıtı Eğitim Materyalinin Lansmanı Gerçekleşti

0
159

26 Eylül 2022 tarihinde Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği  (AHDR)  ile Alman Sivil Toplum Örgütü  Gesicb: Zeigenl işbirliğinde üretilen  ” Irkçılık Karşıtı Eğitim Materyali”nin lansmanı Lefkoşa BM ara bölge Dayanışma Evi’nde (Home for  Cooperation) gerçekleşti.

Etkinlikte sendikamızı temsilen Mali Sekreterimiz Mehmet Güneyli açılış konuşması gerçekleştirerek Kıbrıs’ta iki toplumun ortak değerleri paylaşma fırsatı bulmasına yönelik böylesine güzel bir girişim örneğini gösterdiği için Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneğine KTOEÖS adına teşekkür etti.

Güneyli konuşmasına şu sözlerle devam etti: 

“Irkçılık dünyamızın temel sorunlarından biridir. İnsanların yaşları, engelleri, etnik kökenleri, siyasi görüşleri, inançları, ırkları, dinleri veya cinsiyetleri, cinsel yönelimleri, dilleri, kültürleri ve daha birçok gerekçeyle ayrımcılığa uğradığını görmek çok üzücü bir durumdur. Kıbrıs’ta farklı dillere ve dinlere sahip iki toplum olsa da, deyim yerindeyse aynı evi paylaşıyorlar ve ortak yaşam değerlerine sahiptirler. İki toplum arasındaki güveni yeniden tesis etmek için yapılan tüm çalışmalar ve çabalar önemlidir, dolayısıyla bu amaç için önemli bir iş yapılmaktadır.

İnsanları, özellikle gençleri ırkçılığa karşı eğitmek, ülkemizde yapılabilecek en önemli olgulardan biridir. Görevimizin bu noktada başladığına kuvvetle inanıyorum, bu nedenle eğitimde paydaşlar olarak birbirimizle işbirliği yapmalıyız.

Öğretmenlerin verimli bir şekilde kullanabileceği birçok değerli eğitici materyal hazırlanmıştır. Öğretmen Sendikaları, genç nesillerin birbirine karşı olumsuz düşüncelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik toplumumuzda önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda, materyalleri üyelerimize tanıtmak için çalışacağız.

Kıbrıs sorunu uzun yıllardır çözümsüz kalmıştır.  Zaman çok çabuk geçiyor, artık zamanımızı boşa harcamamalıyız. Özellikle genç beyinleri harekete geçirerek iki toplumu bir araya getirmede önemli aktörler olacağız. Değerli çalışmalarınızda paydaşlarınızdan biri olarak bizi davet ettiğiniz için bir kez daha çok teşekkür ederiz.”

Açılış konuşmalarının ardından oyunların tanıtımı ve ırkçılık karşıtlığı ile eğitim konularında uzman  kişilerin  katılımıyla panel  tartışması gerçekleştirildi.