Kıbrıs, Duvarsız bir Sınıf – Yayınının Lansmanı Gerçekleşti

0
147

21 Eylül  Uluslararası Barış Günü kapsamında,  Kıbrıs’ta tarihi,  kültürel, coğrafi  veya farklı yönlerden   önemli olan  alanlara  gezi gözlemler  esnasında  öğretmen  ve öğrencilere   destek  sağlaması amacıyla    “Kıbrıs, Duvarsız bir Sınıf: Önemli Alanları İncelemek için Ögretmen Kılavuzu” materyalinin lansmanı gerçekleşti. 

21 Eylül 2022 tarihinde Dayanışma  Evi’nde (Home for Cooperation) Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneğinin düzenlediği etkinliğe sendikamızı temsilen Eğitim Sekreterimiz Ali Yaman Işık katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

KTOEÖS Eğitim Sekreterimiz Ali Yaman Işık konuşmasında insani değerlerin dikkate alınmadığı, barışçıl düşüncenin kaybedildiği her gün, dünyanın farklı yerlerinde insanlık felaketi yaşanmakta olduğuna, barışın bir erdem olduğuna vurgu yaptı.

Işık konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Kıbrıslılar olarak savaşın yarattığı göçlerin ve acıların ne olduğunu çok yakından bilmekteyiz. Yaşanan felaketin acılarını tüm Kıbrıslılar olarak hala daha yaşamaktayız. Ülkemizin bölünmüşlüğü tüm Kıbrıslıların acı çekmesinin temel sebebidir.

Eğitimciler olarak, ders kitaplarındaki şoven ve ırkçı unsurları ortadan kaldıran, genç nesillere farklılıklara saygı duymayı ve uyum içinde yaşamayı gösteren barış eğitiminin savunucusuyuz. Eğitim, barışçıl bir geleceğin anahtarıdır ve biz eğitimciler, insanlar, toplumlar ve ülkeler arasında köprüler kurmada hayati bir role sahibiz.

Ülkemizde savaşın yarattığı acılar ve göçlerin ancak ülkemizin birleştirilmesi ile ortadan kalkacağını vurgular, barış için ortak mücadele etme irademizi ortaya koyarız.”

Lansmanın ardından, Ledra  Palas  bölgesindeki  ara  bölgede aktiviteler yer aldı.