Sürdürülebilir Yüz Yüze Eğitimi Tehlikeye Atan Uygulamaları Kabul Etmiyoruz

0
356

Test sonucu pozitif olması halinde okullarımızda ortaya çıkan farklı uygulamalar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi 10.10.2021 Pazar günü yayınlanan kararlarına istinaden “Okulların pozitif vaka ve temas protokolü başlığı altındaki 3. maddede öğrenci test sonucu pozitif çıkması halinde sınıftaki tüm öğrenciler ve sınıfa giren öğretmenler mümkünse aynı gün değilse de bir sonraki gün PCR test yaptırmak ve test sonucu negatif çıkana kadar evde izole olmak üzere eve gönderilir!!!” denilmektedir. Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı ile yaptığımız toplantıda da bu karar dışında başka bir uygulamanın mümkün olmayacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Okullarda bulaşın önlenmesi ve ilerleyen günlerde sürdürülebilir yüz yüze eğitimin riske atılmaması için bu madde son derece önemli olup tüm öğretmen ve okul idarecilerimize sağlıklı yüz yüze eğitimin devamı için bu maddenin hassasiyetle uygulanmasının çok önemli olduğunu hatırlatırız.

Yazılı bu kararın varlığı ve uygulaması; eğitim ve sağlık açısından elzem olup, farklı bir uygulama yapılmaması adına sağlık bakanlığı ve eğitim bakanlığının gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini hatırlatırız.

 

Ozan ELMALI

Başkan

Yönetim  Kurulu (a.)