Uzaktan Eğitime Erişemeyen Çocuklara Destek Kampanyası

0
351

 

Pandemi döneminde eğitimde eşitsizliklerin derinleşmesine seyirci kalmayacağız.

Uzaktan eğitime başlandığı iddia ediliyor ancak şu anda orta eğitimde internet erişimi ve cihazı olmayan yaklaşık 2500 öğrencimizin olduğu gerçeği ortadadır.

KTOEÖS ve ÖYAK olarak EĞİTİMDE DAYANIŞMAYI sürdüreceğiz.

Bu konuyla ilgili 23 Eylül 2020, Çarşamba  günü  saat 10:00’da sendika merkez binamızda   KTOEÖS ve ÖYAK olarak ortak basın toplantımız gerçekleşti.


Sendikamız ile ÖYAK, uzaktan eğitime erişemeyen çocuklara bu imkanı sağlamak üzere cihaz alımı bağışı kampanyası başlattı.

Bağış kampanyası dolayısıyla ÖYAK’ta açılan “01-304-51” numaralı “Eğitimde Dayanışma Hesabı”na; 100 bin TL yatırılarak kampanyayı açtıldı.

KTOEÖS Başkanımız Tahir Gökçebel 23 Eylül 2020 tarihinde yapılan ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, kampanya ile devlet okullarının güçlendirilmesi ve ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına yansıyacak bir adım attıklarına inanç belirtti.

Zor bir dönemden geçildiğini ve en çok etkilenen kesimin dar gelirli kesimlerin çocukları olduğunu ifade eden Gökçebel, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının eşitsizlik yaratan bu konuyla yakından ilgilenmesi, ortadan kaldırılması için çalışma yapması gerektiğine işaret etti. 

Uzaktan eğitimin yapıldığı bugünlerde bir çok öğrencinin dersleri internet veya cihaz eksikliğinden, olanaksızlıklardan dolayı takip edemediğini ifade eden Gökçebel, KTOEÖS olarak bu sorunun ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak ve bu sorunu kamuoyu gündemine taşımak için bağış kampanyası başlatıldığını söyledi.

Eşitsizliklerin derinleşmemesi adına bu adımın atıldığını, ancak asıl bunu dert edinmesi gerekenin bakanlık olduğunu ifade eden Gökçebel, ülkedeki tüm siyasi, şirket ve kişilere kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Gökçebel, Sağlık önlemleri bir an önce alınarak yüz yüze eğitimin başlamasını da talep etti. 

ÖYAK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Çiğeltem Arifoğlu da, uzaktan eğitimi desteklemek ve cihaz eksikliği yaşayan çocukların sorunlarını çözmek adına başlatılan kampanyaya destek verdiklerini, herkesi de destek vermeye çağırdı.

“Eğitimde Dayanışma Hesabı” Uban no: “CT961120000730000130400000051”