Bakanlık, Okullarımızı ve Öğretmenlerimizi Kaderleriyle Baş Başa Bırakmıştır

0
948

Değerli Üyelerimiz,

Eğitim Bakanlığının uzaktan öğretime öğrenci, öğretmen, müfredat, materyal, internet, altyapı ve organizasyon açısından gerekli hazırlığı yapmadığı ortaya çıkmıştır.

Genelgeler, telkinler ve emirlerle tüm yükü okul idarelerine ve öğretmenlere yıkarak günü kurtarmaya çalışmaktadır. Okullarımızda standartlaştırılmış, eşit şartlarda organize edilmiş bir sistem oluşturulmamıştır.

 

Eşit koşullara sahip olmayan okullarımız bakanlık tarafından rekabete sokulmuştur.

 

Yaşanan sorunların çözümü için de yasal yetkilerinin dışında genelge, emir, baskı ve mobbinge varan yöntemlerle çözümler üretmeye çalışan bakanlık, kamuoyuna “uzaktan öğretim başarılı bir şekilde yürütülüyor” imajını yaratmaya çalışmaktadır.

 

Yeterli hizmet içi eğitim verilmeyen öğretmenlerimiz baskı ve mobbingle görev yapmaya çalışmaktadır.

 

Değerli Üyelerimiz,

Temsilciler Kurulu toplantımızda tespitlerimize göre her okulumuz her zaman olduğu gibi kaderiyle baş başa bırakılmış, kendi çözümünü yaratarak öğrencilerimize ulaşmaya çalışmaktadır.

24 saat görev yapması beklenen öğretmen ve okul idarecileri, bakanlığın olmayan kararlarının, yapılmayan hazırlıklarının bedelini ödemeye zorlanmaktadır. Diğer yandan öğrencilerimiz eğitimde yaşanan plansızlık, programsızlık içinde kaybolmuş, psikolojik destek ve rehberlik gereken bu süreçte azaltılmamış müfredatın aktarılması adına saatlerce bilgisayarların önüne hapsedilmişlerdir.

 

Soruyoruz; Azaltılmamış müfredatla öğrencilerin günde 7 ders (5 saat)

 ekran karşısında oturması sağlıklı mıdır?

Hükümet ve Eğitim Bakanlığı toplum ve öğrencilerin sağlığını hiçe saymaktan vazgeçmeli, bilimsel karantina koşullarıyla sağlıklı bir ortam sağlandıktan sonra,  yüz yüze eğitime geçilmelidir.

 

Değerli Üyelerimiz,

Yasadışı baskı ve dayatmalara boyun eğmeden,

imkanlar ölçüsünde özveri ve katkılara devam etmeye özen gösterilmelidir.

Rekabet değil Dayanışmanın zamanı olduğunu hatırlatırız.

 

Tahir Gökçebel

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)

 

EK: 3 Eylül 2020 Temsilciler Kurulu toplantımız ardından okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin içindeki durumu özetleyen açıklamamız. EK Bakanlığın Süslü Paketi Boş Çıktı