Sendikal Platform: “UBP- HP Hükümeti Halkın Değil Sermayenin Savunuculuğunun Derdindedir!”

0
180

UBP-HP Hükümeti 2020 yılı için hazırladığı bütçeyi “tasarruf bütçesi” olarak tanıtırken, bu tasarrufun çalışanları, emekliler ve dar gelirliler üzerinden olacağının işaretlerini vermektedir.

Asgari ücretle ilgili hiçbir çalışma ve öngörü yapmayan hükümet yetkilileri, asgari ücretin artırılması için yasada öngörülen komisyonu toplamaktan da kaçmaktadır.

Bununla birlikte Türk Lirası kullanmanın getirdiği enflasyon belası yüzünden maaş ve ücretler her geçen gün erimekte, alım gücü düşmektedir.

Bu gerçekler ortada dururken UBP-HP hükümeti yetkilileri hayat pahalılığı ödeneği vermemek için her türlü numarayı ortaya koymaktadırlar.

Başbakan Sn. Ersin Tatar başta olmak üzere UBP-HP hükümeti yetkilileri yurt dışı gezilerinde devletin kesesinden keyif yaparken, kendi saltanatları için resim çerçeveletip devlet dairelerine astırarak bütçeden binlerce lirayı boşuna harcamaktadırlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi hayat pahalılığı olmadığını göstermek için araba alımlarındaki KDV vergisini düşürmekte, sabit telefon ücretlerinde indirime giderek hayatı ucuzlattıklarını iddia etmektedirler.

Devlet eli ile yandaş zengin etme uygulaması, araba satın almadaki KDV oranlarının düşürülmesi ile çok güzel uygulanmış ve hayat pahalılığının eksi çıkması sağlanmıştır.

Bir yandan küçük bir azınlığa ciddi bir ayrıcalık sağlanırken diğer yandan ise çalışanlar, emekliler ve dar gelirliler hayat pahalılığının yükü altında ezilmişlerdir.

UBP- HP Hükümeti halkın değil sermayenin savunuculuğunun derdindedir.

Temel tüketim maddelerinde indirime gidilmemesi bunu açıkça ortaya koymaktadır. Hayat pahalılığı ayak oyunları ile ortadan kaldırmak, asgari ücreti ve tüm maaş ve ücretlerini artırmamak halkı çalmaktır.

“Devlet vatandaş için vardır” deyip hayat pahalılığının eksi çıkması için uğraş vermesine rağmen çıkıp bunu yalanlayan Başbakan Sn. Ersin Tatar’ı şiddetle protesto eder, siyasetin yalan söyleme sanatı olmadığını hatırlatır, suçluluk psikolojisi ile Başbakanlık İstatistik Kurumu’nun bugün düzenleyeceği toplantıya katılmayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla

 

Sendikal Platform