Irkçılığa Hayır! Üslere ve Savaşa Hayır!

0
977

Küçücük adamız tarih boyunca birçok savaş görmüş insanlarımız acı, gözyaşı, kayıp, yıkım yaşamıştır. Yaşanan tüm bunlar barışın değerini  ve barış için tüm gücümüzle mücadele gerekliliğini bizlere öğretmiş olması gerekirken hala daha adamızın güneyinde de kuzeyinde de mevcut statükonun devamını sürdürmeye çalışanlar savaşa neden olacak söylemler, uygulamalar, politikalara devam etmektedir.

Bu bağlamda, IGCSE Türkçe sınav birincisi çocuğumuzu kökeninden dolayı güneye geçirmemenin mazereti veya yasal sınırları gerekçe yapılamaz, yapılmamalıdır.

Güvenliği silahlanmada, ırkçılığa dayanan milliyetçilere taviz vermede gören Rum hükümeti ve AKP hükümetlerini ve yerel işbirlikçilerini şiddetle kınarken, ihtiyacımız olanın barışa giden yol olduğunun ve bunun farklılıklara saygı, hoşgörü, yakınlaşma ve anlayışla sağlandığının, askeri üslerin konuşlandırılmasıyla sağlamanın mümkün olmadığının bir kez daha altını çizeriz.

Akdeniz’de ve adamızın çevresinde doğalgaz konusundan yaşanan gerginliğin savaş olasılığını artırdığı bugünlerde Geçitkale havaalanının iha ve siha üssüne dönüştürülmesi çok tehlikeli bir adımdır. Bu adımın atılmasına karar verenleri şiddetle kınar, bu karardan geri dönülmesi gerekliliğini ortaya koyar, bu yönde sürdürülen politikalardan yalnız ülkemizde değil bölgemizdeki tüm kesimlerin zararlı çıkacağını bir kez daha hatırlatırız.

Adamızın silahlardan, üslerden arındırılıp çözüm ve barış için müzakerelerin başlayıp BM genel sekreterinin çizdiği çerçeve temelinde bir anlaşmaya varılması için iki toplum liderlerini inisiyatif almaya davet eder, ülkemizi, geleceğimizi barışa kavuşturmakla ilgili tarihi sorumluluklarını olduğunu ortaya koyarız.

Savaşa neden olan ırkçılığa, üslere, gerginliklere,

çıkar çatışmalarına ve bu yönde sürdürülen politikalara karşı durmaya

ve barış yönünde her türlü mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)