EYLEM: “Eşitlik ve Adaleti Sağlayacak Yasal Düzenleme İstiyoruz”

0
182

Yönetim Kurulu üyeleri ve Göç Yasası mağduru öğretmenlerimizle 20 Mart 2019, Çarşamba günü hükümet ortağı Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın (Göç Yasası) kaldırılması ve tüm öğretmenlerin bir yasa altında toplanması talebimizi yineledik.

KTOEÖS Başkanımız Selma Eylem ziyarette, kamu reformu sırasında yapılabilecek yasal düzenleme ile beklentilerimizi ve taleplerimizi içeren bir rapor sundu.

Eylem, kamuda çalışanlar arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratıldığını belirterekGöç Yasası”na karşı uzun yıllardır mücadele etmekteyiz, kaldırılması için tüm partileri seçim öncesi de sonrası da ziyaret ettik, tüm partilerin seçim manifestosunda yer alan eşit işe eşit ücret maddelerini gündeme getirdik ancak hiçbir adım atılmadı dedi.

Eylem, bu yasa içerisinde öğretmenlerin de bulunduğunu ve yasanın kaldırılması talebini sürekli yinelediğimizi, ancak gelinen son aşamada kamu reformunun gündemde olduğunu, ama göç yasası için yine adım atılmadığını kaydetti.

Selma Eylem, “Eşitlik ve adaleti sağlayacak yasal düzenleme istiyoruz” diyerek, hedef ve taleplerimizin; yıllar içinde farklı yasalarla ayrılan tüm öğretmenlerin tek yasa altında toplanması, eşit hak ve maaşa sahip olması olduğunu vurguladı.

Eylem, Göç yasasının ortadan kaldırılması için TDP’nin ne yapacağını öğrenmek istediğimizi söyledi.

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal da, TDP’nin o dönemde “Göç Yasası”na karşı durduğunu ve sonrasında da kaldırılması için, eşitlik ve adalet için de çalıştığını hatırlattı.

“Eşit işe eşit ücret” sloganının haklı bir slogan olduğunu, söz konusu yasanın toplum vicdanını yaralayan bir yasa olduğunu ifade eden Hızal, TDP’nin bu yasa ile ilgili düzenlenme konusunda üzerine düşen görevi yapacağını söyledi.

Kamu reformu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü, bunla ilgili gerekli önerileri komitede yapacaklarını ifade eden Hızal, ülkede yıllardır gerekli olan kamu reformunun yapılmadığını, yanlış yasal düzenlemelerle herkesin başka başka yasalarla ve farklı uygulamalarla çalıştırıldığını ifade ederek, “Gelecek nesillere daha iyi bir çalışma imkanı sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.