Çocuklarımızı Okulsuz, Kitapsız Bırakmayacağız !

0
406

Eğitim bakanı eğitime ayrılan ve meclisten geçen bütçenin yarısının TC tarafından tek taraflı olarak yarıya düşürüldüğü ve yerelleştirilen kitapların baskısı için ayrılan bütçenin tamamının kesilip sıfırlandığı açıklaması yapmıştır. Çocukların okulsuz, kitapsız bırakılması etik değerlerden oldukça uzak bir yaklaşımdır, kabul edilemezdir, şiddetle kınıyoruz.

KTOEÖS olarak tüm halkımıza, iş insanlarımıza, bankalara, okul yapmakla yükümlü vakıflar idaresine okul yapımı için kampanya yapmaya çağrı yapıyoruz.

Yıllardır sürdürülen yanlış politikalarla Kıbrıs Türk toplumu ve Türkiye halklarına kin ve nefret aşılanmaya çalışılmaktadır. Kıbrıs Türk toplumu çaresizliğe mahkûm edilmekte, kendi kurumlarını yönetmesine izin verilmemektedir. Uygulanan paketlerle üretimden koparılmış, tüketim ekonomisi yaratılmış özelleştirmelerle Kıbrıs Türk toplumunun kurumlarına el konulmuştur. İşsiz gençlerimiz dururken misyoner ideolojik kadrolaşma sağlanmıştır.

Baskı ve dayatmalarla boyun eğen, itaat eden bir toplum hedefleyen TC hükümetleri ve dik duramayan basiretsiz hükümetlerimiz neticesinde ‘eşit siyasi bir varlık’ olan Kıbrıs Türk toplumuna asalak besleme muamelesi yapılamaz!

Bu durum, tarihsel dostlukları zora sokan, iyi niyetten yoksun bir yaklaşımdır, kabul edilemez.

Bilinmelidir ki, yıllardır tüm dayatma ve hamlelere karşı sürdürdüğümüz toplumsal varoluş mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Şimdi toplumsal dayanışmamızı bir kez daha ortaya koyma zamanıdır!

Toplumumuzun tüm kesimlerini çocuklarımızın okulsuz, kitapsız kalmaması için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Çocuklarımızı okulsuz kitapsız bırakmayacağız.

 

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)