KTOEÖS 11. Resim Heykel Sergisi Açılışımız Gerçekleşti

0
218

Sendikamızın 50. kuruluş yılı dolaysıyla Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Sn. Emine Dizdarlı’nın katılımıyla 11 Mayıs Cuma günü saat 19:00’da sendikamız merkez Lefkoşa binasında sergimizin açılışı gerçekleşti.

Açılış sonrası Başkanımız Selma Eylem, Sn. Dizdarlı’ya katılımıyla sendikamızı onurlandırdığı için teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti:  “Sendikamızın hak, adalet, eşitlik için mücadele verdiği 50 uzun yıl düşünülerek bu anlamlı yılda sergi konseptimizi GÜÇ olarak belirledik. “Güç” çünkü gücümüzü 50 yıldır üyelerimizden, birlik ve beraberliğimizden alıyoruz. Biz haklarımız için, adalet için, eşitlik için farklı eylem ve mücadele şekilleri ortaya koyduk, işte burada sanatla yine bir eylem gerçekleştiriyoruz. Bu kez sanatla-estetikle mesaj veriyoruz. Eylem yapıyoruz.” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından yine üyelerimizden ve yerli sanatçımız eğitimci, besteci, piyanist Sn. Yeşim İlkan kendi bestelerinin resitalini gerçekleştirdi.

 

Sergiye eserleriyle katılan ve katkı koyan, organizasyonda yer alan üyelerimize teşekkür edilerek sergiye katılan üyelerimize teşekkür belgesi, ayrıca Sn. Emine Dizdarlı’ya plaket takdim edildi.

Sergimiz 11 Haziran 2018 tarihine kadar sendikamız merkez binasında üyelerimize ve halkımıza açık olacaktır.

GÜÇ Güç veya Hangi Güç Güçlü olan kazanır derler… Ama hangi güç? Haksızlığın, sömürünün, zalimin, kötülüğün, karanlığın gücü mü? Haklının, emeğin, hümanizmanın, iyiliğin, aydınlığın gücü mü? Tarih, zalimlerin zaferinin geçici olduğunu göstermiştir. İnsanlığı geleceğe taşıyan her zaman emek, akıl ve hümanizma olmuştur. Geçmiş-gelecek kavgasını belirleyen güçlerin dengesidir. “Karanlık”, zulüm, baskı ve şiddetten güç alırken, “aydınlık” gelecek birlik, akıl ve beceriden güç alır. Sendikamız (KTOEÖS) hak mücadelesinde 50 yaşına bastı. Binlerce öğretmenin yarım asırlık hak mücadelesi tarihi bir başarıdır. Haklı olmak ve kalabalık olmak güç olmaya yetmiyor. Mücadelemizi güçlü kılan öğretmenin sendikamızda somutlaşan birliğidir, akıllıca planlanmış eylem programıdır, diğer toplumsal kesimlerle dayanışmayı becerebilmesidir. Şimdi görevimiz, 50. yılında sendikamızı, yaratıcı yeteneğimizle, düşüncemizle, estetiğimizle, sanatımızla daha da güçlü kılmak…