Kıbrıs Cumhuriyeti Vatandaşlığında Mağdur Vatandaşlar için Yasal Girişim Başlatılıyor

0
632

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olamayan kişilerle ilgili KTOEÖS ve KTÖS işbirliği ile “Kıbrıs Cumhuriyeti Vatandaşlık Sorunları” konulu bilgilendirme semineri 15 Şubat 2018 tarihinde Lefkoşa AKM’de gerçekleştirildi. Bilgilendirme seminerinde KISA’nın insan hakları avukatı Nicoletta Charalambidou ve avukat Murat Hakkı sunum gerçekleştirerek, sorulan soruları yanıtladı ve bu konuda açılacak olan davalar ve izlenecek yasal süreçle ilgili bilgi verildi.

Seminerde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olamayan kişiler için ilk olarak Kıbrıs’ın güneyindeki İçişleri Bakanlığı’na toplu başvuru yapılacağı, sonrasında da toplu dava sürecinin başlatılacağı belirtildi. Hukuki süreci yürütecek olan Avukat Murat Hakkı, mağdur olan kişilerin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olması için önce İçişleri Bakanlığı ve ilgili mercilere toplu başvuru yapılacağını, ardından da toplu dava sürecinin yaşanacağını, yaşanan mağduriyetin uluslararası teamüllülere aykırı olduğuna da dikkat çekerek, konunun gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de taşınacağını açıkladı.

Seminere katılamayan vatandaşlar KTOEÖS ve KTÖS Lefkoşa merkez binalarımızdan ilgili formları doldurarak sürece dahil edilebilirler.

Bilgi Formu için lütfen linke tıklayınız: KIBRIS CUMHURİYETİ BAŞVURU BİLGİ FORMU