Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda Uyarı Grevimiz Gerçekleşti

0
737

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının eğitimdeki sorunlara çözüm üretmemesi, eğitimde ve okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda 10 Ekim Salı günü 2 saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması gerçekleştirdik.

Başkanımız Selma Eylem okulda yaptığı açıklamada, “Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda çalışma barışını bozan, agresif davranışlarıyla tepki toplayan, evrak sahteleme ve görevini yerine getirmeme gibi vukuatlardan Kamu Hizmeti tarafından görevden uzaklaştırılmış bir öğretmen bulunduğunu” belirtti.

Sosyal medyada “taciz ve mobbing” uyguladığı da tespit edilen öğretmen hakkında Bakanlığın hiçbir önlem almadığını belirten Eylem, “Bu konuda gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu öğretmenin sadece Ruso’da değil başka hiçbir okulda öğretmenlik yapmaması gerekir” dedi.

Bakanlığın bu öğretmene siyasi koruma sağladığını da vurgulayan Eylem, benzer olayların başka okullarda da gerçekleştiğini belirtti.

Eğitim Bakanlığının halen okullardaki müdür, müdür muavini, atölye şefi, özel eğitim öğretmeni eksikliklerini gideremediğini de belirten Eylem, “bu görevlere istihdam yapılmadığı gibi, kontrolsüz nüfus artışı nedeniyle okullardaki sınıflar 40’ar kişiye yükseldi. 3 büyük kente acilen okul yapılması gerekir” dedi.

Lefkoşa’ya bir lise, Girne’ye bir ortaokul ve Mağusa’ya bir lise kazandırılmasının önemine dikkat çeken Eylem, “TC’den ülkeye 167 öğretmen getirilecek olmasının kabul edilebilir olmadığını, bu kadar işsiz öğretmenimiz varken, TC’den öğretmen getirtmek nedir?” diye sordu.

Portal vasıtasıyla KKTC’deki öğrenci ve öğretmen bilgilerinin TC’ye gönderileceğini ve “fişleme” yapılacağını da belirten Eylem, “öğretmenlerimizin haklarındaki budamalara karşı mücadeleyi yılmadan sürdüreceğiz” dedi.