Kıbrıs’tan selam olsun Taksim’e!

0
95

Taksim’de başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan, zulme başkaldırıdır.

 

Kıbrıs’tan selam olsun Taksim’e!

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne evrensel yurttaş hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı, ‘devlet için halk’ şiarının esas alındığı bir devlet olagelmiştir. Tek partili dönemde, çok partili dönemde, askeri darbe sonrası sıkıyönetim dönemlerinde ve 90’lı yıllarda başlayan sözde demokrasi döneminde işkenceler, aydınlar ile etnik ve dini azınlıklara baskılar devam etmiştir. Ulus devletçi zihniyet zulmü seçmiştir. Ümmetçi zihniyet zulmü seçmiştir. Bu zulmün sopası ise neredeyse her zaman polis olmuştur. İşte 7 gün önce Taksim’de çevreciler, mimarlar, sanatçılar ve aydınların yüzlerine biber gazı sıkan, onları coplayan, dozerlerle ağaçlara saldıran hak, hukuk, uluslararası norm tanımayan bu zihniyettir. Ancak takvimler 2013 yılını gösterirken böylesi faşizan yaklaşımların cevapsız kalmayacağı açıktır. Onlarca yıldır yaşanan polis terörü, baskıcı, tahakkümcü, nobran yaklaşımlar artık herkesin canına tak etmiştir. Türkiye halkları polisin zulmüne, askerin tahakkümüne, ümmetçinin yaşam alanlarını işgaline ‘Yeter’ demektedir. Bu zulme, aşağılamaya, yurttaş haklarının ihlaline, temel hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alınmasına toplu bir başkaldırıdır. 

Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin uzlaşmaz, kaba ve saldırgan tutumu isyan eden halkın korkmasını değil daha da kızmasını sağlamaktadır. Ya hükümet geri adım atıp özgürlükleri genişletecek ve polisi eylemcileri ezmek için bir araç olarak kullanmayı bırakacaktır ya da bu isyan büyüyecektir. Çünkü artık geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir.

Kıbrıslı Türklerin örgütlü emek güçleri Kıbrıs’ta, dünyada ve Türkiye’de ezilenden yana ve antidemokratik yaklaşımların karşısında mücadele etmeye kararlıdır. Bugün ve her zaman emek, barış, kardeşlik, adalet, şeffaflık talep eden Türkiyeli kardeşlerimizin yanındayız. Kalbimiz özgürlük peşinde tüm Türkiye’de mücadele edenlerledir.  

İster askeri, isterse de sivil olsun otoriter yönetim anlayışı bir gün evrensel insan hak ve özgürlüklerine teslim olacak ve hesap verecektir.

Kıbrıs’tan selam olsun Taksim’e! Selam olsun Gezi’den başlayarak tüm Türkiye’de özgürlüğün peşinde koşanlara! Ne şeriat ne asker! Yaşasın demokrasi ve barış! 

 

SENDİKAL PLATFORM