TÜRKİYE’DE KESK VE EĞİTİM-SEN ÜYELERİNE YAPILAN SALDIRI VE TUTUKLAMALARI KINIYORUZ

0
141

KESK ve Eğitim Sen’li Tutuklu arkadaşlarımızla birlikteyiz;

KIBRIS TÜRK EĞİTİM SENDİKALARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

·         TÜRKİYE’DE ASKERİ DARBELER YERİNİ SİVİL-ŞERİATÇI DARBELERE BIRAKMIŞTIR

·         AKP TARAFINDAN ESİR ALINAN KESK VE EĞİTİM-SEN ÜYE VE YÖNETİCİLER DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR.

 

Aydınlık günlerden yana güçler Kuzey Kıbrıs’ta AKP’nin dini ve ekonomiyi kullanarak toplumumuzun tarihine, ahlak anlayışına, eğitimine, ekonomisine yönelik gerici ve yokedici baskılara karşı mücadele ederken, Türkiye’de bu mücadelenin en önünde yer alan sendikacı yoldaşlarımız ve öğretmen meslektaşlarımız AKP iktidarı tarafından esir alınarak zındanlara tıkılmaktadır.

Dün, sabahın ilk saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin emriyle düzenlenen operasyonda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (EĞİTİM-SEN) 71 yöneticisi ve üyesi “terör örgütü” suçlamasıyla gözaltına alınmıştır. AKP’ye direnenlerin tutuklanmasının ardından artık eşkiyalığı herkes tarafından bilinen Türk Polisi, EĞİTİM-SEN’de yaptığı aramalarda Sendika evraklarına yasadışı olarak el koymaya da çalışmıştır.

Tüm dünya kamuoyunun bilmesi gereken esas konu şudur: Şeriat ilan edilmesini ve tankların sokakta gezmesini beklemek anlamsızdır: Türkiye’de korkulan olmuş ve sivil dini diktatörlük artık fiilen yürürlüğe girmiştir.

Yürütme, yasama, yargı dahil tüm unsurlarıyla Türkiye’yi ortaçağın karanlığına gömen zihniyet artık destursuz davranıp, kendisine karşı demokrasiyi, insan haklarını ve hukuku savunan ve ülkenin en aydınlık yüzü olan sendikacıları ve öğretmenleri tek tek esir alıp zındanlara kapatmaya başlamıştır. Ancak tüm bu faşizan baskılar amacına ulaşamayacak; esir alınmayan tek bir sendikacı ve öğretmen kalana kadar barış, demokrasi ve emek mücadelesi hem ülkemizde hem de Türkiye’de devam edecektir.

Kuzey Kıbrıs’ta AKP ile mücadele eden Sendikalarımızın esir alınan sendikacı ve öğretmen meslektaşlarımızla ilgili olarak başta üyesi bulunduğumuz Eğitim Enternasyonali olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara çağrısıdır:

Bıçak kemiği kırmıştır. Türkiye’de aydınlara, gazetecilere, öğretmenlere, sendikacılara, siyaset insanlarına karşı faşist baskılar Pinochet ve Kenan Evren’in dönemini aratır duruma gelmiştir. Bu bağlamda insan hak ve özgürlüklerinden yana tüm devletleri, Eğitim Enternasyonal’in tüm üye sendikalarını:

“Türkiye’de İnsan haklarını ihlal eden, öğretmenleri, sendikacıları ve siyasileri esir alan Erdoğan Hükümeti’ne yönelik hertürlü baskı unsurunun kullanılması için kendi kamuoylarına çağrıda bulunmaya” davet ediyoruz.

İnsanlıktan yana tüm güçleri AKP faşizmine karşı mücadeleye çağırıyoruz.

TUTSAK SENDİKACILARA, AYDINLARA VE ÖĞRETMENLERE ÖZGÜRLÜK!

KAHROLSUN AKP FAŞİZMİ!

YAŞASIN KESK! YAŞASIN EĞİTİM-SEN!