Çözüm İnsiyatifi Deklarasyonu

0
82

 

Bizler, Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal, demokratik ve siyasi haklarına saygı gösterilmesi adına; bugüne kadar Kıbrıs sorununda BM zemininde tarafların uzlaştığı müktesebata bağlı kalmak kaydı ile iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli, AB üyesi bir “Birleşik Federal Kıbrıs” çatısı altında Kıbrıs sorununun çözülmesi için bir araya gelen iş çevreleri, meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum örgütleriyiz.

 

Bugüne kadar, Kıbrıs sorunundan dolayı adamızda yaşayan bir çok kesim zarar görmüştür. Özellikle Kıbrıs Türk toplumu olarak bizler, “uluslararası hukukun” dışında bırakılarak bugüne kadar çok ağır bedeller ödedik ve halen ödemekteyiz.

 

Bizler içinde bulunduğumuz konjonktürün, bölgesel ve küresel menfaatler bakımından çözüm için benzersiz bir fırsat yarattığını görmekteyiz. Belki de tarihte ilk kez her iki toplumun da  içinde bulunduğu ekonomik  sıkıntılardan  kurtulması için acilen birlikte çözüme ihtiyacı vardır.

 

Her iki toplumun içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulması, bölge barışı, refahı ve istikrarı ve bölgemizdeki enerji kaynaklarının her iki toplumun ve bölgemizin menfaatlerine göre kullanılması için acilen çözüme ulaşmamız gerektiğine inanıyoruz ve bu konuda bizler sivil toplum örgütleri olarak çözümün gerçekleşmesi için her türlü inisiyatifi alacağımızı iç ve dış kamuoyuna beyan ederiz.

 

Bu vesileyle, Rum tarafındaki muhatap örgütlerimize de benzer çağrıyı yapar,

onları da Birleşik Federal Kıbrıs için birlikte çalışmaya davet ederiz.

 

 

Destek Veren Örgütler

 

KTOEÖS, KTÖS, DEV-İŞ (Devrimci Genel İş, Emek İş, Mağusa Türk Genel İş, Petrol-İş), BES, TÜRK-SEN (EL-SEN, TEL SEN, LİMAN SEN, BANK SEN, HAVA- SEN,GIDA-SEN, HTKS), KTAMS, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, TIP-İŞ, ÇAĞ-SEN, DAÜ BİR-SEN, BASIN-SEN, DAÜ-SEN, KAMU-SEN, MEC-SEN, K.T.M.M.O.B., K.T.T.O., KIBSO, KTEZO, İŞAD, GİAD, KITOB, KTİMB, K.T.İŞVERENLER SENDİKASI