Yalancı Çobana Dur Diyeceğiz!

0
58

 

Eğitim yılının yarısını bitirmemize rağmen devlet okullarında eksiklikler bir türlü tamamlanmamaktadır. Eğitimde tasarruf  yapmaya çalışan CTP-DP  hükümeti bütün devlet okullarının  temel gereksinmelerini bile gidermeyerek, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin haklarını gasp etmektedir.

Zam yaparak  ve hakları gasp ederek fakirlik sınırı altında itilen geniş kesimleri ezen bu hükümet bir yandan da istediği kesimlere hovardaca para aktarmaktadır. Bu anlayışıyla,   CTP–DP Hükümeti yalancı çobanı aratmamaktadır. Eğitime,  Sağlığa, burslara, maaşlara, asgari ücretin artırılmasına KRİZ VAR diye mütemadiyen bağırmaktadır.

Göç Yasasının uygulamaya devam edilmesiyle çalışanları  açlığa mahkum edilmiştir. 2011 sonrası ayırımcılığına uğrayan öğretmenlerin hazırlık ödeneği bile ödenmemiştir. Sosyal devletten vazgeçilmiş devlet okulları sefalete itilmiştir. Çocuklarımız müdürsüz, muavinsiz, atelye ve bölüm şefsiz, hademesiz, sekretersiz devlet okullarına mahkum edilmiştir.

Kriz bahanesini sürekli tekrarlayan ve yalancı çobanı aratmayan CTP-DP Hükümeti  ayrıcalıklı bazı şirketlerin vergi borcunu silmektedir. Büyük şirketlerin emlak stopajını %6’dan %3’e düşürmüştür. Yeni iş yeri açmış gibi  kurdukları paravan şirketçiklere devletin kasasından milyonlarca lira teşvik ödenmektedir. Üreticiye değil ama aracılara  teşvik primi verilmektedir.  Bazı ayrıcalıklı şirketlerin ithal mallarının  KDV oranı düşürülmüştür. Kayıt dışılığın sürmesine göz yumulmakta, ülke zenginliklerinin peşkeş çekilmesine devam edilmektedir. Müşavirler  ordusu büyütülmeye devam edilmektedir.

Öğretmen haklarını, toplum haklarını gasp etmeyi alışkanlık haline getiren bu hükümet okullarda  kaos da yaratacak şekilde, geleceğin teminatı çocuklarımızın da haklarını gasp etmekten çekinmemektedir.

Girne’nin merkezinde yer alan ve kuzey Kıbrıs’ın en kalabalık Lisesi (843 öğrenci) olan Anafartalar Lisesinde birçok okuldaki gibi aylardır , muavin öğretmen, hademe, sekreter eksik devam edilmektedir. Sendikamızın , okul müdürü ve öğretmenlerinin yoğun çabasına rağmen bu okulun sorunu da giderilememiştir. Öğretmenlerin, müdür ve muavinin nakil hakkına rağmen bu okuldaki sorunların büyümemesi adına nakil olmamıştır.  Sayın Milli Eğitim Bakanının kadrolardaki boşluğu şubat tatilinde gidereceği sözüne de itibar edilerek sabırla ve özveri ile okulda eğitime devam edilmiştir.

İsteyince kaynak bulunabildiğini defalarca ispatlayan CTP-DP hükümeti ne hikmetse devlet okullarından, öğretmenden ve halkın çocuklarından tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.

Anafartalar Lisesi ve birçok okulumuz eğitim yapamaz duruma getirilmiştir.Bu duyarsızlığa seyirci kalmayacağız. 24.2.2014 tarihinde (p.tesi) Anafartalar Lisesinde (Girne) 08-10.00 saatleri arasında uyarı GREVİ yapacağız. Devlet okullarını, öğretmenlerini gözden çıkaran CTP-DP hükümeti sorumsuzluğa devam ederse EYLEM VE GREVLERE devam edeceğiz.

Tahir Gökçebel                                                                                                                                           Başkan                                                                                                                                                                                                              Yönetim Kurulu (a)