Soma’ya Yardım Kampanyası – Acılar Paylaştıkça Azalır

0
106

Değerli Öğretmenlerimiz ve Eğitim Çalışanlarımız,

 

Manisa Soma’da kömür madeninde yaşanan facia toplu bir iş cinayeti görünümündedir. Resmi kaynaklara göre 301, gayri resmi kaynaklara göre ise çok daha fazla işçi, ekmek parası için yer altına gömülmüştür.

 

Bu olay “Ben insanım” diyen herkesi üzmüş ve derinden etkilemiştir. Şehit olan madencilerimizin eşleri, çocukları ve aileleri bu acıya mutlaka yalnızca hissetmekle değil yaşayarak ulaştılar.

 

Acıların paylaştıkça hafiflediğine inanan sendikamız şehit madencilerin yakınları ile dayanışmak için  üyelerimiz ve halkın da katkısına açık, ortak bir kampanya başlatma kararı almıştır.

 

Yardım kampanyasına destek vermek isteyen;

 

“ÖYAK üyesi OLAN” öğretmen ve eğitim çalışanlarımızın ekteki “Soma’ya Yardım” listesine isim, soy isim ve imzalarını koymaları halinde bir defaya mahsus Haziran ayı maaşlarından 10 TL’lik kesinti yapılacaktır.

 

“ÖYAK üyesi OLMAYAN” öğretmen ve eğitim çalışanlarımız veya daha fazla bağış yapmak isteyenler,  ÖYAK Bankasında açılan “Soma’ya Yardım” hesabına şahsen bağışlarını en geç 20 Haziran Cuma gününe kadar yapabilirler.

 

ÖYAK üyeleri tarafından imzalanacak bağış listesi en geç 20 Haziran Cuma gününe kadar sendika sekreterliğine okul temsilcisi tarafından ulaştırılması gerekmektedir.

 

Göstereceğiniz dayanışma için teşekkür ederiz.

 

Saygılarımla,

 

 

 

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)

 

 

 

Not: Dileyen üyelerimiz ÖYAK 300-102012 nolu hesaba daha fazla bağış yapabilirler.