Savaşın İyisi, Barışın Kötüsü Olmaz

0
496

Ortadoğuda uygulanan Amerikan ve İsrail Politikaları Ortadoğuyu kan gölüne çevirmiştir.

 

Güvenlik, terörle mücadele ve birçok bahaneyle ortadoğuda kan, gözyaşı, ölüm üzerinden emperyalist paylaşım yapılmak istenmektedir. Emperyalist çıkarlar uğruna çoluk, çocuk, kadın, yaşlı denilmeden halkların üzerine bomba yağdırılmaktadır.

 

Demokrasi, insan hakları gibi gerekçelerle haklı savaş yapılıyor yutturmacası bugün su yüzüne çıktığı halde, yine de insanlığın kandırıldığı sanılmaktadır. Bugün Ortadoğu eskisinden daha yobaz, eskisinden daha yaralı, acımasız, kin ve nefretin, siyasal dinin merkezi haline getirilmiştir. Halkların farklılıkları zenginlik olmaktan öte birbirini yok etmek isteyen tahammülsüzlüğe dönüştürülmüştür.

 

Ortadoğuda yaşananlar başta ABD ve onun en büyük müttefiki İsrail’in eseridir. Bugün Gazze’de yaşananlar en az Hitleri’in “Gaz Odaları” kadar acımasızdır. Savunmasız sivilleri diri diri gömen, parçalara ayıran bombalar, insanlık vicdanında kapanmaz yaralar açmıştır.

 

Ortadoğu kan gölüne dönüştürülmüşken, muhafazakârlık, kin ve nefret tohumları halkın arasına ekilmişken Kıbrıs’ta çözüm ve barıştan söz eden Sn. Biden’e hiç kimse inanmak istememektedir.

 

Amerikan ve İsrail’in başta olmak üzere yüksek çıkarlar uğruna Ortadoğuyu sömürgeleştirmek isteyen emperyalist devletler Yunan mitolojisindeki Prokrutes hayduduna benzemektedir. Ortadoğu’daki halkları istediği mekâna ve kılığa uydurmak için kol ve bacaklarını uzatan veya kesen bu mitolojik dev, kendi kafasındakileri uygulamak için her yolu mubah görmüştür.

 

Ortadoğudaki savaşın sorumluları başta ABD ve İsrail, emperyalist devletler ve onların yüksek çıkarlarıdır. BU KAN DURMALIDIR! Bu coğrafyada yaşayan halkların ve dünyanın barışa ve demokrasiye ihtiyacı vardır. Bütün insanlığın haklarını gözeten yeni bir dünya kurulmalıdır. Böyle bir Dünya ancak ABD, İsrail ve tüm insanlığa mutluluk ve refah getirebilir.

 

Yaratılan kin, nefret, dökülen kanlara devam edilirse başta ABD ve İsrail’e ve de tüm insanlığa bu kan bulaşacaktır. Bu savaş durdurulmalıdır. Çocukların ve masum halkların öldürülmesi sona erdirilmelidir.

 

 

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

KTOEÖS Yönetim Kurulu (a.)