Kamusal Nitelikli Eğitim Gaylesinde Misiniz?

0
154

Eğitim yılına başlamamıza bir aydan az bir süre kalmıştır. KTOEÖS olarak kamusal bir hizmet olan nitelikli eğitimin her insanın en temel ve vazgeçilmez bir hak olduğu bilinciyle kamusal eğitimde nitelik artırmak için katkılarımızı maksimum yapma uğraşı içerisindeyiz.

 

Özellikle devlet okulları için yaz tatili bir sonraki eğitim yılına iyi bir hazırlık yapmak ve eksiksiz bir şekilde eğitime başlamak için çok önemli bir fırsattır.

 

Eğitim şurası tamamlanmış birçok konuda eğitim bakanlığına yapılacaklar konusunda yol gösterici bir pusula oluşturulmuştur. Eğitim şurasında devlet okullarının geliştirilmesi için öğretmenlerle işbirliğinin yapılması ve mutlaka öğretmen statüsünün yükseltilmesi kararı tekrar deklare edilmiştir. Bu gün özellikle 2008 ve 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenler için ne eğitim bakanı ne hükümet tek adım atmamıştır. Şurada eğitime kaynak aktarımının artırılması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, belirli standartlara ulaşılmasının önemi ortaya çıkmıştı, ancak adım atılmış değildir.

 

En önemlisi devlet okullarını yıpratan, veliyi, öğrenciyi bıktıran en temel kadro eksikliklerinin bile giderilmesi için adım atılmamasıdır. Hala üçlü kararname atayan CTP-BG/DP-UG hükümeti aylardır nakiller tamamlanmış olmasına rağmen gerekli öğretmen, müdür, müdür muavini, atölye-bölüm şefi, hademe, sekreter yetkisini tespit edilen oranda açıklamamıştır. Müfredat programını TC’nin entegrasyoncu yaklaşımlarıyla mı değiştirmiştir bilemiyoruz, ancak henüz öğrenciler okullara yerleştirilmemiş, haftalık ders dağılımları tamamlanmamıştır. Bu gün yoğun olarak çalışılsa bile okulların sorunsuz açılmasında sıkıntı yaşanacağı muhakkak olmasına rağmen hiçbir adım atılmamıştır. Öğretmenden, doktordan tasarruf yapan bir hükümet halkına yüz çevirmiş sadece zenginlerin hükümetine dönüşmüş demektir. Kamusal nitelikli eğitim gaylesi yok demektir.

 

Eğitim bakanı ve hükümet icracı olduğunu unutup politika yapmaktan vazgeçin. Sn. Eğitim Bakanı, Sn. Hükümet, Kıbrıs sorunu, mafya, soygun, eğitim, sağlık sorunumuz yokmuş gibi sus-pus sadece üçlü kararname atamakla hükümetçilik yapacaksanız derhal istifa ediniz. Böyle hükümetlere halkın ihtiyacı yoktur bilesiniz.

 

 

 

Zühre Özkaraman

KTOEÖS Eğitim Sekreteri