Kirli Paylaşım Savaşı Bitmelidir

0
221

Ortadoğu’da çok pis ve çok kanlı bir paylaşım savaşı yaşanmaktadır. Bu savaş kuralları olmayan, hiçbir ahlaki değer taşımayan, etkilerinin yüzlerce yıl süreceği ve bütün insanlığa kan bulaştıran bir hal almıştır. İnsanlığın geleceği için durdurulmalıdır.

Ortadoğu’da BOP projesinin yaratıcısı başta ABD ve AB ile birlikte sırtlan payı peşinde olan bölge devletleri, yaşanan vahşeti çıkarlarını maksimize etmek için seyrediyor olsa da sonuçta herkes toptan kaybedecektir.

Tarihin bilinen en ahlak dışı paylaşım savaşında uluslararası hukuk, BM düzeni, medya tarafsızlığı tamamen yitirilmiştir. Bu savaş, her türlü entrika ile birlikte en kanlı ve kuralsız savaşlardan biri haline gelmiştir. Celladın kurban, bazen kurbanın cellat yapıldığı bu çirkin savaş, başta kadın ve çocukları hedef alan, binlerce yıl birlikte yaşayan mazlum halkları kurban yapan ve   insanlık medeniyetinin bir çırpıda yok eden bir karanlık çağı yaşatmaya başlamıştır. Aynı dinden, farklı mezhepten olduğunu iddia eden ve katliamları din uğruna yaygınlaştırdığını söyleyen sapkın bir meşruluk iddiası ile sürmektedir.

Kıbrıs Ortadoğu’nun bir parçasıdır. Bugün Ortadoğu’da yaşanan kanlı paylaşım savaşı karşısında Kıbrıslılar, ABD ve AB’den çözüm ve barış beklemektedir. Kıbrıslılar aşırı iyimserlikle gerçek algılarını kaybetmiş görünmektedir. Bu kanlı paylaşım savaşı içerisinde su, enerji nakilleri hesapları çoktan yapılmıştır. Orta doğuda yaşanan beklenmedik durumlarda Kıbrıs uçak gemisi vazifesi görmektedir. Aynı zamanda Kıbrıs’a kötü senaryolarda tahliye adası, kara para, uyuşturucu, insan kaçakçılığın merkezi rolü biçilmiştir. Yeni rolünü şimdiki haliyle hiçbir sıkıntı çıkarmadan yerine getiren adamızda, barış ve çözüme emperyalistlerin ihtiyacı yoktur. Her gün aktör olanın figüran olduğu, avcının kurban, kurbanın avcı yapıldığı orta doğudan Kıbrıs da nasibini alacaktır. Bitmez tükenmez sahte görüşmeler Kıbrıs’a gerçek barışı getirmeyecektir.

Irak işgali, arap baharları, Suriye savaşı, şimdi de İŞİD orta doğuya şekil verenlerin insanları boğazlayan politikalarının parçasıdır. Yaratılan canavara yapılan harekat bile yalandır. İŞİD istenileni yaptığı sürece müdahale yapılmamıştır. Orta doğuya özgürlük, demokrasi götürme yalanı ile müdahale eden ABD bu gün kadın, çocuk ve tüm halkları özgürleştiren, birlikte yaşamanın mümkün olduğu örneğini veren Kobane’nin ortadan kalkmasını istemektedir. Bosna -Hersek’te taşlar oturana kadar müdahale yapılmamış, katliamlara seyirci kalınmıştır. Güya İŞİD durdurulamamaktadır!! aslında gizli amaca hizmet ettiği sürece İŞİD desteklenecektir. 1970’lerdeki yeşil kuşak projesinin yeni bir versiyonu yaratılmıştır. Bu canavar aslında ABD ve emperyalistlere hizmet ettiği sürece sorun olmamıştır. Verilen rotayı şaşırınca ise meşru müdahale bahanesi yaratmıştır. Her yönüyle yaratılan canavar Emperyalizme hizmet etmektedir. Ortada halkları kıyma makinesinden geçiren, çocuk ve kadınları acımasızca köle, tutsak eden, vahşet yaşatan kanlı bir paylaşım savaşı yaşanmaktadır. Herkesin gözleri önünde Kobane’ye katliam geliyor görünmektedir.

Kıbrıs halkları bölgedeki politikalara karşı birlikte tepki koymayı başarmalıdır. Gazın, Petrolun çoktan kokusu yayılmıştır. Denizdeki sürtüşmelerin karaya ulaşması bir kıvılcım kadar yakındır. Bölgede yaşanan katliama birlikte karşı çıkılmalıdır. Ülkemizde yaygınlaştırılmaya çalışılan misyonerlik faaliyetleri ve tarikatlaşma seyredilmemelidir. Adamızda ve bölgemizde barış için ortak ve geniş tepkiler konulmalı bu politikalara, vahşete, savaşlara karşı ortak bir mücadele refleksi geliştirilmelidir. İnsanlık büyük bir imtihandan geçmektedir. Bu vahşet durmalıdır. Bu kan durmalıdır. İnsanlık kendisiyle girdiği bu sınavdan başarılı çıkmalıdır. Herkes yüksek sesle bu kanlı savaşa birlikte karşı çıkmalıdır.

 

Tahir Gökçebel

Başkan

KTOEÖS Yönetim Kurulu (a.)