Sunni İslam Dayatmasına Boyun Eğmeyeceğiz

0
135

Bilimsel, Demokratik, Çağdaş ve Nitelikli Eğitimi ortadan kaldırarak, Din İstismarlığı yaparak Kıbrıs Türk Toplumuna Sünni İslam Dayatması yapılmaya devam edilmektedir. Misyonerlik faaliyetlerini arttıran AKP Siyasetine boyun eğen isbirlikçi hükümetler, Anayasaya, yasalarımıza aykırı olarak ilahiyat koleji açılmasına onay vermişlerdir. Kıbrıs Türk Toplumunun yaşamına, kültürüne, eğitimine müdahale anlamı taşıyan “Oldu Bitti” yaratmışlardır. KTOEÖS bu dayatmaları kabul etmediğini ortaya koymuştur. Sendikamız bu mücadelesinden vazgeçmeyeceğini, toplum mühendisliğine soyunanlara birçok platformda göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.

Bu bağlamda KTOEÖS ve KTÖS olarak Eğitim Bakanlığı’na Ortak Dava Açtık.

17 Ocak 2014 Cuma 14:00 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) olarak, Haspolat Civarında İnşası Devam Eden Külliye Konusunda Milli Eğitim Bakanlığı İle Bakanlığa Bağlı Mesleki Teknik Öğretim Müdürlüğü’ne Dava Açıldı.

İlahiyat Fakültesi’nin açılması ve okul kompleksi içerisinde cami ve yurt binası yapılmasıyla bir külliye oluşturulmasına karşı açılan davamız, KTÖS’ün avukatı Ali Fevzi Yeşilada ve sendikamızın avukatı Öncel Polili tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’nde dosyalandı.

Yüksek İdare Mahkemesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaparak “toplum yapısını değiştirmeye yönelik, biat eden bir halk yaratmak ve okuldan çok cami inşaatı yapılmasına yönelik” uygulamanın bir an önce durdurulması gerektiğini kaydettik.

 

Başkan Tahir Gökçebel basın toplantısında İlahiyat Koleji’yle “suni İslam modelinin” dayatılmaya çalışıldığını kaydederek, bu uygulamanın iptalini istedi. Yapılmaya çalışılanın yasadışı olduğunu da dile getiren Gökçebel, dini odaklı eğitimi kabul etmeyeceğimizi vurguladı.  Ülkede okul açıp kapatmanın hükümet kararına bağlı olduğunu ifade ederek, İlahiyat Koleji’nin açılması ile ilgili herhangi bir hükümet kararı olmadığını savundu. Kıbrıs Türk toplumunun fakirleştirilmeye, eğitim, kültür, inanç ve yaşam biçiminin değiştirilmeye çalışıldığı belirtildi. 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/xbo0Ii7Wtr4″ frameborder=”0″ allowfullscreen]