Kafatasçı Anlayışlara Karşı Seyirci Değiliz

0
603

Milliyetçi, ırkçı yaklaşımlar yüzünden Kıbrıslılar çok acı çekmiştir. Kuyuların cesetlerle dolduğu adamızda sadece kendi acılarını haykıran elit milliyetçiler ve ırkçılar her iki toplumda da hep kandan, gözyaşından beslenmiştir. Savaş her iki topluma acı getirmiş, ancak bazıları bu acılardan ganimet sistemi ile beslenerek sadece politik rant elde etmiştir.

Tarihi; milliyetçiliğin besleme aracı olarak kullanan kafatasçılar, Kıbrıs’ta yaşanan acıların ve bölünmüşlüğün sorumlusudurlar. Sevgiye, empatiye kapalı olan yürekleri, kin ve nefretle doludur. Onların barış dilinden haberi yoktur. Dinazorlar gibi sinirsel iletileri çağdışı kalmıştır. Bu yüzden yeryüzünden düşünceleri yok olmaya mahkûmdur. Kendileri yok olurken adamızın geleceğinde barış adası olmasını da yok etmek istemektedirler.

Doğuş Derya’ya ahlak dışı saldırıları, ağza alınmayan küfürleri yapanlar kendi korkularını, rantlarını gizleme uğraşındadırlar. Doğuş Derya’nın söyledikleri gerçeklerle yüzleşmektir. Adamızda yeniden barış güvercini uçacaksa toplumlar cesur olmalı beyinlerimiz ve yüreklerimiz gerçeklerle yüzleşmelidir.

Doğuş Derya’ya yapılan saldırı barışa, demokrasiye, insan haklarına yapılan saldırıdır. Bu saldırıları yapan kafatasçı anlayışlar, tahammülsüz ve faşisttir.

Zorlu Töre, Türk Ordusu ve Türk Mukavemet Teşkilatının arkasına saklanarak savaşın çirkinliklerini örterek, provokasyon yapmaktadır. Gerçekleri saptırarak ırkçıları ayaklandırmayı hedeflemektedir. Vatan, Millet, Sakarya söylemlerine artık toplumumuzun karnının tok olduğunu unutmuştur.

Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun küfürleri, insan ahlak değerlerine sığmayan türdendir ve mutlaka hesap vermelidir. Fikirlerini savunamayacak durumda çağ dışı olanların saldırı ve hakaretleri karşısında kimsenin tahammülü kalmamıştır ve hiç kimse susmayacaktır.

Tahir GÖKÇEBEL
Başkan
Yönetim Kurulu (a.)