Barış Düşmanlarına İzin Vermeyeceğiz

0
73

KTOEÖS ve KTÖS olarak, Eğitim Şurası kararları ile ilgili eylem yapanlara cevap vermek amacıyla 21 Mart 2014, Cuma günü  Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yaptık.

 

Eyleme, Güç-Sen, Çağ-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Baraka, YKP ve Kıbrıs Havaları Derneği destek verdi.

Eylemde konuşma yapan Başkan Tahir Gökçebel, şurada eğitim ve pedagojik formasyon adına alınan 500’e yakın karar olduğunu dile getirerek, “Belki de tarihi kararlar olduğunu iddia ettiğimiz eğitime yön verecek birçok karar içermesine rağmen içlerinden bir kararı alıp, hem de topluma yalan söyleyerek, değiştirerek çarptırarak özellikle şövenist, ırkçı ve barış düşmanlarının malzeme yapmasını ve bunların arkasında yönlendiren, destekleyen anlayışı kınamak için buradayız” dedi.

 

Ortak basın açıklamasını okuyan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, “dini inançlar ve milli duygular üzerinden siyaset yapanların ülkeyi getirdikleri durumun ortada olduğunu, insanımızın kanı ve göz yaşından geçinen, bölünmüşlükten beslenen bu din ve milliyetçilik tüccarları, ülkemizin bölünmesinin ve insanlarımızın yaşadığı acıların temel sorumlusudur. Eğitim Şurası’nda alınan kararları bahane ederek öğretmenlere ve sendikalarımıza saldıranların art niyetli oldukları aşikardır. Tarih kitaplarının barışa yönelik olarak yeniden düzenlenmesine bile karşı olanların sendikanın önüne gelerek eylem yapmalarının anlamlı olduğunu” kaydetti. 

 

Açıklamamızda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu “barış düşmanlarını” kendilerine karşı eylem yapmaya yönlendirmekle kınadık. 

 

 

21_Mart_2014_Ortak_KTOEOS_KTOS_Bildiri.doc