Emekçiler Köle Yapılmak İstenmektedir

0
161

İMF ve Dünya Bankasının liderliğinde uygulanmaya başlayan Neo Liberal politikaların en önemli göstergesi özelleştirme ve ensek çalışma şartlarının dayatılmasıdır. Devlet gücü güya ekonomiden elini ayağını çekecek yalanları ile beraber, devlet büyük şirketlerin önünü açan, onlara kaynak yaratan; sendikalaşmayı, güvenceli çalışmayı, sigortalanmayı, maaş garantisini ortadan kaldıran polis devletine dönüşmüştür.

Bugün sosyal devlet tasfiye edilmiştir. Kamu verimsizdir denilerek ve kamusal tüm hizmetler ya niteliksizleştirilerek, ya da tamamen şirketlere kaynak yaratacak şekilde taşeronlaştırılarak buralarda da güvencesiz köleler çalıştırılarak Kar maksimasyonu sağlanmaya çalışılmaktadır. Çalışanları özelde, kamuda, şu tarihte, şu yasada girdi diye bölüp parçalayarak köle gibi ezmeye devam etmek istemektedirler. Kıbrıs’ta çalışanları etnik temelde ayrıştıran, bölen, parçalayan ve yıllarca sömüren kapitalist düzenin yaratıcıları bugün de farklı yöntemlerle sömürü düzenini devam ettirmektedirler

Bölünen adamızda tüm emekçiler farklı zamanlarda aynı yöntemlerle köleleştirilmek isteniyor. Dün KTHY batırılarak sermayedar şirketlere peşkeş çekilmesi gibi, bugün Cyprus Airways batırılarak çalışanlar sokağa atılarak DeJa Vu yaşatılmaktadır. Diyet ödeyen sadece emekçilerdir. Sermaye kar hırsıyla ve tüm acımasızlığıyla hareket etmektedir. Dün KTHY çalışanlarının yanında olduğumuz gibi, bugün Cyprus Airways çalışanlarının yanındayız.

Bölünmüş adamızın bir an önce birleştirilerek tüm emekçilerin bu acımasız politikalara “Dur” diyeceği dayanışmayı yaratma amacıyla da mücadelemize devam edeceğiz. Tüm Cyprus Airways çalışanlarının bir kez daha yanında olduğumuzu belirtir, mücadelelerini selamlarız.

Tahir GÖKÇEBEL
Başkan
Yönetim Kurulu a.