Göç Yasası’nı Savunan TC işbirlikçisi Ticaret Odası ve Sanayi Odası Yöneticilerini Kınıyoruz

0
89

Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal varlığını umursamayan yerli işbirlikçi sermayenin temsilcileri Ticaret Odası ve Sanayi Odası yetkilileri yarattıkları “mandıra düzeninde” çıkarlarını korumak için Göç Yasası’nın devamı yönünde hükümete destek vermişlerdir. Bu hareketleri ile CTP-BG / DP-UG hükümetinin sermaye ile kol kola olduğu tescillenmiştir.

Yıllarca “Türk’ten Türk’e” kampanyaları ile Kıbrıs Türk toplumunu sömüren anlayış 1974 yılından sonra dikenli teller ve duvarlar arkasına topladıkları toplumu istedikleri gibi soymaya devam etmiştir. Ucuz işgücü sağlama gayesi ile Türkiye’nin nüfus aktarma politikalarına hizmet eden bu örgütler, kaçak ekonominin ve kaçak işgücünün yaratılmasının baş sorumlusudurlar. Türkiye’nin dayattığı ekonomik paketlere alkış tutarak menfaatlerini korurken, Kıbrıs Türk toplumunun azınlığa düşmesini ve yok oluşa seyretmeyi bir görev bilen de bu örgütlerdir.

Ganimet ekonomisi ile servet sahibi olanların çıkarlarını savunan bu örgütler, besledikleri siyasi partiler kanalı ile vergi vermeme cenneti haline getirdikleri bu siyasi yapıda sömürüyü en üst noktaya çıkarmışlardır. Vergi afları, ayrıcalıklar, elektrik indirimleri ile servetlerine servet katarken kölelik düzeninde, insanları sömürmeyi ve emekçilerin ekmeğine göz dikmeyi bir marifet saymaktadırlar. Asgari ücreti yükseltmeyerek, gençlerin ülkemizde tutunmasını, insanca yaşamasını engelleyen “Göç Yasası” nın devam etmesini talep eden, bu ganimet ekonomisi sermayedarlarının Kıbrıs Türk toplumu arasında yeri yoktur. Kayıtlı olan 14 bin şirketten sadece 1700’ünün vergi verdiği bu düzende bu efendilere “verdiğiniz vergi kadar konuşun” demek hakkımızdır herhalde. Köle gibi işçileri sendikasız, sigortasız, güvencesiz çalıştırmakta ölümlerini yaratmaktadırlar. Bunlarla ilgili tıs çıkarmayan patron örgütleri tüm çalışanların köleleştirilmesini önermektedir. Taşeron sistemi ile çalıştırılanların yarısı kaçak, yarısı ise vatandaş olmayan bu patronlar kurdukları sömürü sistemine dokunulmasını istememektedir.

Göç Yasası’nı savunan TC işbirlikçisi Ticaret Odası ve Sanayi Odası yöneticilerini kınarken bu odaların yetkililerinin sahip olduğu şirket ürünlerinin teşhir edilerek boykot edilmesi için her türlü girişimi ortaya koyacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla

Tahir Gökçebel Şener Elcil
KTOEÖS Başkanı KTÖS Genel Sekreteri