Eşit İşe Eşit Ücret !

0
188

1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren Kamu Çalışanlarının Aylık, Maaş ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen ve sendikalarımız tarafından Göç Yasası olarak nitelendirilen yasasının derhal yürürlükten kaldırılması talep etmekteyiz.

 

Sosyal adalet ve eşitlik ilkelerini yerle bir eden bu yasa ayni zamanda kamuda verimliliği düşürmekte ve çalışma disiplinini bozmaktadır. Ayni işyerinde, ayni işi yapan çalışanların maaşları arasında büyük bir uçurum yaratan bu yasa gençlerin ülkeden göç etmesine, yurdundan kopmasına da neden olmaktadır.

 

Bu yasanın yürürlüğe girmemesi için sendikalarla birlikte meydanlarda mücadele veren CTP-BG ve DP-UG, ne yazık ki hükümete geldikten sonra  kaynak yok gerekçesinin arkasına saklanarak mazeret üretmektedirler. Hükümet olmak için halktan yetki isterken vaat ettiklerini hükümete geldikten sonra unutanlar toplumun siyasete ve siyasetçiye olan güvenini sıfırlamışlardır.

 

Sendikalar olarak toplum vicdanında açılan bu yarayı kapatmak için eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçirecek yasal düzenlemeyi derhal yapmasını talep etmekteyiz.

 

12 Haziran Perşembe günü 14:00de Meclis Önünde KTOEÖS, KTÖS, KTAMS Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Sosyal Güvenlik Yasasına karşı Eylem gerçekleştirdik.