Erk: “Öğretmenlerin Hakları Teslim Edilmeli”

0
51

22 Eylül Pazartesi günü sendikamızın 2008 Öğretmen Komitesi Göç Yasasına başlatılan mücadele çerçevesinde Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk’le görüştü. Erk, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere hazırlık ödeneklerinin verilmesi konusunda hükümetle gerekli görüşmeleri yapacaklarını ve hakların teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmede sendika başkanımız Tahir Gökçebel, Göç Yasası’nın bir an önce revize edilmesi talebinde bulundu ve meslek hayatına yeni atılan öğretmenler için hazırlık ödeneklerinin verilmesini istedi. CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ise hükümete bu konuda gereken telkinlerin parti olarak verileceğini ve taleplerin en kısa sürede karşılanabilmesi için girişim yapacaklarını ifade etti.

ERK: BAŞBAKANA İLETECEĞİZ

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, sendikamızın taleplerinin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na iletileceğini söyledi. Konuya parti olarak sempati ile yaklaştıklarını dile getiren Erk, ortada verilmesi gereken bir hak varsa bu konuda her zaman tavırlarının net olduğunu ve bu şekilde olmaya devam edeceğini vurguladı. Erk daha önce DEV-İŞ’in taleplerinin parti organlarınca da olumlu görüldüğünü ve şimdi de işsiz kalan 64 KTHY çalışanı için tutumlarının aynı olduğunu belirtti. Bu konuda sonuca ulaşacaklarına inandığını kaydeden Erk, taleplerimizin de hükümete samimiyetle iletileceğini söyledi. Hazırlık ödenekleri için mali sıkıntı varsa bunun kaynağının da bulunması gerekeceğini anlattı.

GÖKÇEBEL: GÖÇ YASASI REVİZE EDİLMELİ

Görüşmede Komite adına başkanımız Tahir Gökçebel konuşarak, Göç Yasası’nın bir an önce revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin atamalarının genel olarak Lefke ve Dipkarpaz’dan başladığına dikkat çekerek, maaşların 2 bin TL’yi bulmadığını hatta Türkiye’deki öğretmen maaşlarının da altına düştüğünü belirtti. Meslek hayatına yeni başlayan bir öğretmenin haftanın üç günü Lefke, iki günü de Karpaz’da olmak üzere beş günü tamamladığını anlatarak, bu öğretmenlerin bir ayda yaklaşık 10 bin kilometrenin üzerinde yol gitmek zorunda kaldığını ve bunun da önemli bir gider olduğunun altını çizdi. Öğretmenlik hayatına başlayanlar için hazırlık ödeneklerinin verilmesi gerektiğini, farklı kesimlere bu ödeneğin verildiğini ve öğretmenlere de hazırlık ödeneklerinin teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Gökçebel, hazırlık ödeneği almayan öğretmenlerin 2011’den sonra göreve başlayanlar olduğunu kaydetti.