2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına Başlarken

0
210

Değerli Öğretmenlerimiz,

2017-2018 öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılına da ne yazık ki altyapı sorunları, eksik okul binaları, kalabalık sınıflar, tamamlanmamış kadrolar, çalışma yapılıp güncellenmemiş tüzükler ve daha birçok sıkıntıyla başlıyoruz. Okullarda yaşanacak sorunların farkındayız. Bunların çözümüyle ilgili çalışmalarımız ve önerilerimizle birlikte  mücadele etmekteyiz, etmeye devam edeceğiz. Dayatma politikalara boyun eğmeyecek çağdaş, laik eğitimden asla taviz vermeyeceğiz. Haklarımızla ilgili bizi bekleyen saldırılara karşı, itibarsızlaştırma politikalarına karşı mücadeleye, çıkarılan yasalarla bölünmüş öğretmeni tek yasa altında birleştirmek için de örgütlü mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Mücadelelerde başarının güçlü olmakla, güçlü olmanın ise örgütlü olmakla elde edilebileceği ilkesinden yola çıkarak okulunuz sendika temsilcilerinin bugün (5 Eylül 2017 Salı) yapılacak Öğretmenler Kurulunda belirlenmesinin önemini hatırlatmak isteriz.

Ayrıca,

  1. Öğretmenlerimizin eksik  kadroların yükünü üstlenmemeleri,
  2. Okul idarelerimizin var olan eksiklikleri sendikamıza bildirmeleri
  3. Hizmette 30 yılını dolduran öğretmenlerimizin ( yıpranma payı, geçicilik, kadroluluk süresi veya askerlik de dahil edilerek hesaplanmış şekilde) kesintilerinin yapılması gerektiğinden Maliye Bakanlığına bildirimde bulunmaları
  4. Tüm öğretmenlerimizin devlet okullarına ve çağdaş, bilimsel, demokratik, laik eğitime daha çok sahip çıkması gerektiğine de dikkat çekmek isteriz.

Yeni öğretim yılınızın hayırlı olmasını diler,

sendikamızla örgütlü ve güçlü olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.

 

Saygılarımızla,

 

Selma EYLEM

Başkan

Yönetim Kurulu a.