HÜKÜMET OLMAK YALANCI OLMAK DEMEK DEĞİLDİR

0
330

CTP/UBP, bazı yanlı medya ile birlikte yalan hükümeti, sermaye hükümeti olma yolunda hızla yol kat etmektedir. SN. Başbakan ve bazı bakanları kendilerini yasaların üzerinde görmekte, yazılı ve sözlü beyanlarını yerine getirmemeyi erdem saymaktadır. Esas erdemin verdiğin sözü, yasaları uygulayamazsan İSTİFA ET olduğunu koltuk uğruna unutmuşlardır.

Hükümetler, bakanlar  değişmekte anlayışlar değişmemektedir. Çalışanların Hayat Pahalılığını gasp eden, döviz karşısında yaşanan fakirleşmeye “ne yapalım” diyen, asgari ücreti işverenle bir olup sefalet ücretine döndüren, GÖÇ YASASI gibi gayri ahlaki, adil olmayan, ayırımcı yasaları savunan, hatta kendisine sosyalist diyen takiyeci politikalar ve sahipleri ile siyaset çok daha fazla kirletilmiştir. Bir Hükümet yasalara uymuyorsa, bir başbakan yazılı beyanına verdiği sözlere sadık değilse ve koltuk uğruna yalan haberlere sığınmışsa, ahlaki değerler yitirilmiş demektir. Koltuk uğruna değerlerini yitirenlerin emek, barış, sosyalist değerleri de yok olmuş demektir. Halkımıza mutluluk ve refah getirmeyen, gençlerimizi göç yollarına sürükleyen GÖÇ YASASINI bir avuç zengin lehine tercih edenlerin ahlakı ve  değerleri ancak ticarileşmiş, koltuk uğruna her yol mubahtır noktasına gelmiş demektir.

Bir yandan yaratılan açlık, sefalet düzeni ile “ücretli kölelik”  sürdürülürken, özel sektörde hiçbir düzeltme yapılmazken sözde tasarruf yapılmakta,  diğer yandan da üçlü kararname atamaları, kayıt dışı ekonomi, şirketlere peşkeşler, milyonlarca liralık vergi afları, KDV- emlak indirimleri, örtülü ödenekler, siyasi partilere yardımlar hortumlanan bankalar, belediyeler,  usulsüz ihaleler,  daha milyarlarca liralık kaynaklar bir avuç ayrıcalıklıya aktarılmıştır, aktarılmaktadır. Hiç birine hesap sormayan yavuz hırsız CTP/UBP Hükümeti yasallığı savcılık görüşü ile de tescil edilen Öğretmen  haklarını bile yasa dışı göstermeye çalışmaktadır. Öğretmeni kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak isteyen bu zihniyet, yanlı bazı medyatörlere yalan, kafa karıştıran haberler yaptırarak, esastan kaçmak, oyalamak taktiği geliştirilmek istemektedir. Yalan, yanlı  haberlerle kamuoyu yaratmaya çalışılmakta işçi, çiftçi,memur,hayvancı, üretici, öğretmen, emekli ve diğer fakirlik sınırları altında yaşam mücadelesi verenlerin hakları alınarak BÜYÜK SERMAYE beslenmeye çalışılmaktadır.

GÖÇ YASASINI destekleyenlerin sadece Sermayedarlar olduğu gözden kaçırılarak özel sektör geliştirilecek diyenlerin kastettikleri özel sektörde yer alan 3-5 büyük şirkettir. Özel sektörde çalışanların koşulları, asgari ücret, sendikalaşma, toplu sözleşme hakkı gündem bile yapılmamaktadır., Var olan kamusal hizmetler ve  kamusal kurumlar kar amacındaki üç-beş şirkete peşkeş çekilmiştir, çekilmektedir. Kamu hizmeti yapan Öğretmen, doktor bile kölelik şartlarına mahkum edilmiştir.

Geriye götürülen hakların ülkede refahı arttıracağı söylemi, ekonomideki paylaşım terazisini daha da bozmuştur. Bir avuç yandaş şirketin pastadan payı sürekli artmakta, geniş kesimler açlığa, sefalete itilmekte toplum; öğretmensiz okullara, doktorsuz hastanelere mahkum edilmektedir.

Hakları budanan, ücretli köleye dönüştürülen çalışanları, kaderlerine razı ederek, GÖÇ YASASINDA eşitlemek marifet sanılmaktadır. GÖÇ YASASINI kaldıracağım diye seçilen CTP-UBP eşel-mobili ve HP’nı ortadan tamamen kaldırmıştır. Öğretmenlerin bile yasal haklarını gasp etmekten çekinmemektedir. Tüm üreticiler, çalışanlar göç yasasında birleştirilmek için kollar sıvanmıştır.

    Kamusal eğitimi, devlet okullarını TERK ETMEYECEĞİZ.

   Asgari ücretliyi, öğretmeni kölelikte eşitlemek isteyenlere DUR DİYECEĞİZ.

   Fakirleşmeyi, göç etmeyi, örgütsüzleştirilmeyi, köleleştirilmeyi KABUL ETMEYECEĞİZ.

   Memleket yangın yerine dönmüşken vurdum-duymaz yalanları DUYMAZLIKTAN GELMEYECEĞİZ.

        1.11.2015 Pazartesi günü,  2011 den sonra atanan tüm okullarımızdaki GÖÇ YASASI MAĞDURU öğretmenlerimiz

08-15.00 saatleri arasında GREV ve EYLEMDE olacaktır.

Saat 09.00 da SENDİKA BİNAMIZDA toplanıp,

saat 10.00 da Meclise yürüyeceğiz.

Tüm kamuoyuna duyurulur.

 

 

Tahir Gökçebel

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)

PAYLAŞ
Önceki İçerik19 – 30 Ekim 2015 Sayı 65
Sonraki İçerikYETER DİYORUZ