KTOEÖS ve KTÖS’ten Ombudsman’a Şikayet

0
163

Partizanlık ve adam kayırmanın olağan hale geldiği, siyasi parti kurultaylarıyla sandalye kavgası ön plana çıktığı Türkiye’nin kurdurduğu bu siyasi rejimde; yasa, tüzük, kurallarına saygı da tamamen ortadan kalkmıştır.

Her fırsatta “devlet” olduklarını iddia eden “Ankara kuklaları” yasa, tüzük tanımamakta da diretmektedirler. Özellikle kendi görevini unutup, devletin resmi araçları ile UBP kurultayına seferber olan Eğitim Bakanı Kemal Dürüst bir aydır devam eden “denetmenlerin grevini önemsememeyi sürdürmektedir. Konuyu çözmek için yasa gereği yapması gereken Teknik Kurulu bile toplamamaktadır. Yasa ve tüzüklerin açık bir ihlali olmasına rağmen hükümetin diğer ortağı olan CTP de bu açık ihlale seyirci kalmaktadır.

Sorunları çözen değil, sorunları büyüten bir mantıkla hareket eden Sn. Kemal Dürüst’ün bu tutumunu yazdığımız resmi yazı ile Ombudsman’a (Yüksek Yargı Denetçisi) şikayet ettik. Her fırsatta kamu yönetimi reformundan bahseden “reform hükümetinin” Kemal Dürüst’ün yasa-hukuk tanımaz tavrıyla ilgili nasıl bir tutum takınacağını merakla beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

 

Tahir Gökçebel                                                                                           Şener Elcil

KTOEÖS Başkanı                                                                          KTÖS Genel Sekreteri

 

 

 

Ekleri:

1- KTÖS tarafından Ombudsman’a yazılan şikayet mektubu.

2- KTOEÖS tarafından Ombudsman’a yazılan şikayet mektubu.

15-1-121 KTOEÖS ve KTÖS

15-1-121 ek 1

15-1-121 eki 2