DİN KİSVESİ ALTINDA İSTİSMAR YAPILAMAZ

0
166

Polatpaşa Lisesinde din dersi öğrettiğini sanan ve birçok konuda hatalar yaparak, öğrencilere zarar veren imamla ilgili baskılardan olsa gerek, bazı yazılar ve yorumlar haksız infaz yapıldığı ile ilgili yorum yapmaktadır. Öncelikle bir mezhebin zorunlu din dersi yapılması karşısında Türkiye’de bile AHİM gidilmiştir. Velilerin yapmış olduğu başvuruda, AHİM zorunlu din dersinin insan, çocuk, kültür, farklılıklara aykırı olduğu net kararı vardır. Öncelikle ülkemize bir mezhebin dayatmasının yapılması doğru değildir.

Burada yetişen din öğretmenleri varken bu ülkeyi bilmeyen misyoner öğretmenlerin okullarımızda görev alması bazıların Kıbrıs Türk Toplumuna hakaret etmesi doğru değildir. Talep var denilerek sadece bir mezhebe dayalı din eğitimi altında bilim dışı dayatmanın yapılması doğru değildir. Henüz taze olan beyinlerin düşünme, karar verme kapasiteleri yok edilerek tartışılamayacak olan dogma bilgilerle doldurulması doğru değildir. Aklım özgürleştiren, düşündüren, kritik yapabilen bilimsel bir bilgiden geçirerek belli bir yaştan sonra özgür insanların dini kendilerinin tercih edebilme şansına sahip olması çok daha doğrudur. Bunları biz değil eğitim bilimleri belirtmektedir. Ancak konu olan din görevlisinin uzun süredir gittiği okullarda bir çocuklara, velilere, öğretmen ve idarecilere çok daha farklı sıkıntılar yaşatmıştır. Kendisi birçok kez gerek çocuk velileri, gerek öğretmenler, gerekse okul idareleri tarafından uyarılmış, eğitim bakanlığı haberdar edilmiştir. Maalesef eğitim bakanlığı sessizliğini, çaresizliğini, basiretsizliğini, teslim olmuş halini her zamanki gibi korumuş gerekli adımı atmamış ve bıçak kemiğe dayanmıştır. Bunun için öğrenciler, veliler, öğretmenler, sendikamız olaya müdahil olmak zorunda kalmıştır. Bahse konu olan din görevlisi hocamızın bazı gaflarını gittiği okullarda öğrenciler başta olmak üzere herkes bilmektedir.

Mehmetçik Ortaokulundan Eğitim Bakanlığı tarafından yaptıklarından dolayı alınıp, Polatpaşa Lisesine zorunlu olarak görevlendirilen din görevlisinin birkaç gündür haksızlığa uğradığı ile ilgili yapılan yanlı yayınlar doğru değildir. Çocuklara küfürlü ve aşağılayıcı sözler kullanma, çocukların kafasına kitapla vurma, dövme, cinle, şeytanla çocukları korkutma, çocuklara siz Hıristiyansınız diye laflar söyleme, Müslüman olsanız yılbaşını kutlamaz sınıf süslemezsiniz aşağılamalarında bulunma, Noel ağacına yukarıdan İsa inecek gibi laflar söyleme, öğretmenleri bedduayla tehdit etme Din dersi (kültür dersleri ) sınavlarını, sınav haftasına koymadığı gerekçesiyle okul müdürüne özelden mesaj atıp lanet okuma, ders dışında çocuklara cami maketleri v.s ödevleri zorunlu verme, Facebook’tan öğretmenlere hakaret etme… gibi gerekçelerle Mehmetçik Ortaokulundan alınmıştır.

Polatpaşa Lisesine verilmiş ama burada da defalarca uyarılmasına rağmen aynı hareketlere devam etmiştir. Lise son kız çocuklarına “Eve gelin size namaz öğreteyim”, sınıfta çocuklara cinsel içerikli sözler söyleme, kolu olmayan çocuğa bile sana “Allah cezanı verdi” gibi aşağılamalar yapma, “Göstermek ayıp değil elletmek ayıptır” gibi terimlerle eğitim yaptığını sanma.. “Ben Tayibin askerlik arkadaşıyım” sözleri ile etrafa gözdağı vermeye devam etmiştir. Birçok çocuğun özel olduğu için deşifre edilemeyen rehber öğretmenlerinde dinciden etkilendiklerine dair notları mevcuttur. Bir çocuğun psikolog raporu mevcuttur.

Basına da yansıyan ağza alınamayacak birçok söz ve hareketle pedagojik olarak okullarda yaratılan sıkıntının mimarı, Kıbrıs Türk Toplumunun kültürüne, yaşayışına müdahaleyi hak gören bu anlayışa kimsenin tahammülü kalmamıştır.

 

 

Tahir GÖKÇEBEL

      Başkan

Yönetim Kurulu (a.)