Eğitim Bakanımız Sn. Kemal Dürüst her türlü Popülizme ve Partizanlığa Devam Ediyor

0
230

Sn Bakan özellikle Güzelyurt seçmenini memnun etmek için eğitimde KAOS yaratmayı bile göze alacak şekilde davranmaktadır.  Okulların kadro eksiklikleri devam ederken bir Güzelyurt TMK okul müdür muavinin, uydurma ve olmayan bir uzmanlık alanı yaratılarak, başka birinin çalışmalarını yaptığı bir göreve oturtulması ve rahat etsin diye görevlendirilmesi Eğitimde neden sorunların çözülmediğinin en somut göstergesidir.

Sn. Kemal Dürüst Eğitim Bakanlığını SEÇMEN MEMNUNİYETİ üzerine inşa ederek bakanlığın avantajlarını kullanarak sürekli seçilmeyi başarmak için çalışmaktadır. Ne Yasa, ne Tüzük, ne Kural Sn. Dürüst’ü bu yüksek hedefinden döndürmeyeceği açıktır. Gerekirse yasa ve tüzükleri de delerek rüşvet verebileceğini göstermiştir. Son yapılan sınıf geçme sınav tüzüğünün değiştirilmesi ve öğrencilerin geçirilmesi de böylesi bir rüşvettir.

Sayıştay, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Savcılığı, Sn. Dürüst’ün Bakanlığına yüksek hassasiyetle bakmalarını ve denetlemelerini öneriyoruz. Biz takipçisi olacağız ve bu usulsüzlüklere, yasa dışılıklara izin vermeyeceğiz.

Eğitim ve Okullarımız siyasetin çiftliği olamaz!

 

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)

 

EK: Eğitim Bakanından Okul Müdür Muavinine giden yazı

Eğitim Bakanlığı Yazı

 

Eğitim Bakanlığı Yazı