Can Çekişen Üretim de Bitirilecek

0
280

Son günlerde UBP-DP hükümeti tarafından suyun fiyatının belirlenmesi ve seyrüsefer harçlarının akaryakıta yansıtılması ile ilgili çalışmalar yapıldığı yönünde açıklamalar gündemi meşgul etmektedir. Su ve akaryakıt ürünleri hem tüketim malı olarak direkt tüketiciler tarafından tüketilmekte, hem de ülkemizde üretim için önemli birer girdi olarak kullanılmaktadır. Bu durumda suyun on katı artırılarak benzin fiyatına denk getirilmesi üretimi olumsuz yönde etkileyeceği gibi, mal ve hizmetlerin pahalılaşmasını da getirecektir.

 

Diğer yandan seyrüsefer ruhsatları harçlarının akaryakıt ürünlerine yansıtılması, akaryakıt fiyatlarında artışlara neden olacağı gibi enflasyon oranının da yükselmesine neden olacaktır. Bunun neticesinde iğneden-ipliğe tüm tüketim mallarına zam yapılması kaçınılmaz olacaktır.

 

Genel olarak emekçilerin tümünün satın alma gücünün düştüğü, zenginin daha da zenginleştiği, orta sınıfın ortadan kaldırıldığı bu ortamda çalışanlara ek yükler getirecek ve alım gücünü daha da geriletecek bu politikaları kabul etmemiz mümkün değildir.

 

KTOEÖS, üretimi yok edecek, vergisini devlete ödemeyenleri ödüllendirecek, hayat pahalılığını artıracak, çalışanları ve dar gelirlileri daha da fakirleştirecek, özelleştirmeyi hızlandıracak politikalara karşı mücadelesini sürdürecektir.

 

Vedat TEK

Genel Sekreter

Yönetim Kurulu a.